rmdsz

Május 26-án európai parlamenti választások lesznek. Ez a döntés kulcsfontosságú az erdélyi magyar közösségre, a magyar nemzetre és Európa jövőjére nézve. Mi azt akarjuk, hogy:

 • Közösségünk tovább fejlődjön Uniós forrásokból. Épüljön út, aszfalt, iskola uniós pénzből.
 • Harcoljunk ki egy európai szintű kisebbségvédelmi törvényt.
 • Erősítsük a Kárpát-medencei magyar képviseletet, álljunk ki Európában a magyar nemzeti ügyért.
telepules

MIRŐL SZÓL EZ A VÁLASZTÁS?

1. Az Uniós támogatásokról: utakról, infrastruktúrákról, templomokról, iskolákról
 • Az Uniós támogatásoknak köszönhetően fejlődtek településeink: utak, csatornahálózatok épültek, templomokat, iskolákat újítottunk fel. Uniós támogatásokból az erdélyi gazdák megerősödtek, fejlesztették vállalkozásukat.
 • Ezek a támogatások veszélybe kerülnek:
  1. kevesebb pénzt kaphatnak a gazdák, elvehetik a terület alapú támogatást, több tízezer család támogatása kerülhet veszélybe.
  2. csökkenthetik a fejlesztésekre szánt Uniós támogatásokat. Ez azt jelentené, hogy kevesebb pénz jut aszfaltra, csatornahálózatokra, vidékfejlesztésre.
 • Májusban eldől, hogy kik lesznek többségben Európában: azok, akiknek fontos, hogy több pénz jusson településeinknek és gazdáinknak, vagy azok, akik csökkenteni akarják a finanszírozásokat.
2. Szabad nyelvhasználat, anyanyelvű oktatás, szimbólumhasználat
 • A Minority SafePack polgári kezdeményezés Erdélyből indult, közös sikerünk, közel másfél millió aláírást gyűjtöttünk össze.
 • Soha nem álltunk ilyen közel egy európai kisebbségvédelmi törvény kiharcolásához. Csak akkor járhatunk sikerrel, ha erős erdélyi és Kárpát-medencei magyar képviselettel rendelkezünk.
mspi
3. Kárpát-medencei magyar összefogás

Nekünk, magyaroknak össze kell fognunk – nem csak Erdélyben, hanem az egész Kárpát-medencében. Ez a választás magyar ügy, ezért együttes erővel kell képviselnünk a magyar nemzetet Európában.

magyar_osszefogas
Május 26-án támogassa szavazatával az RMDSZ jelöltlistáját! Erősítsük együtt a magyar képviseletet az Európai Parlamentben! vissza az RMDSZ.ro főoldalára