Főoldal > Események
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


30.

Marosvásárhely, Grand Hotel Europa

Az RMDSZ Nőszervezete november 29-30. között tartja tisztújító küldöttgyűlését Marosvásárhelyen

Ez alkalommal szombaton, november 30-án 13 órától a Grand Hotel Europa termében sajtótájékoztatót tart Biró Rozália, a Nőszervezet elnöke, valamint a Nőszervezet újonnan megválasztott ügyvezető elnöke. Ezt megelőző este, november 29-én 20 órától Az élet erőszakos oldala illetve Család és karrier címmel szervezünk panelbeszélgetéseket, ahol Csép Andrea-Éva képviselő beszélget a családon belüli erőszakról Ambrus Izabella parlamenti képviselővel és Cosma István pszichológussal. Ugyanakkor Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője Horváth Annát, az RMDSZ ügyvezető alelnökét és Varga-Pál Petri Zsolt vállalkozót kérdezi a család és karrier közötti egyensúly megteremtéséről. Az esemény helyszíne a Grand Hotel étterme. Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit!


30.

Kelemen Hunor november 29-30-i programja

Az RMDSZ elnöke pénteken 13 órakor beszédet mond a Farkas utcai református templomban a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum száz éves fennállásának ünnepségén.

17 órakor a Bánffy-palotában Sabin Ghermannal, Rácz Norberttel és Daniel Daviddal közösen részt vesz az Oszuta Live Kolozsváron című esemény egyik panelbeszélgetésén, amelynek témája a román-magyar együttélés.
Az eseményről további részletek itt: https://www.facebook.com/events/775588986204227/

Kelemen Hunor szombaton 9 órától Marosvásárhelyen, a Grand Hotel konferenciatermében köszönti az RMDSZ Nőszervezetének küldöttgyűlését.


24.

Tiberiu Popoviciu Informatikai Líceum, Tordai út 140-142.

Kelemen Hunor vasárnap Kolozsváron szavaz

Kelemen Hunor vasárnap 11 órakor Kolozsváron, a Tiberiu Popoviciu Informatikai Líceumban (Tordai út 140-142.) szavaz. Az RMDSZ elnöke este 9 óra után, az exit poll eredmények ismeretében nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Szövetség Majális utcai székházában (Republicii 60.).


21.

Zágráb

Az RMDSZ részt vesz az EPP zágrábi kongresszusán

Kelemen Hunor vezeti a Szövetség küldöttségét az Európai Néppárt november 20-21-i zágrábi kongresszusán.  Megválasztjuk az ernyőszervezet új elnökét és alelnökeit is, továbbá lehetőség nyílik küldötteinknek kétoldalú találkozókon beszámolni a közösségünket érintő problémákról és törekvésekről. 
Mindezekről a következő napokban rövid bejegyzéseket és videóanyagokat közlünk az RMDSZ Facebook-oldalán.

13.

Kolozsvár, Republicii 60.

Szerdán dönt a SZÁT arról, hogy kit támogat az RMDSZ a második fordulóban

A Szövetségi Állandó Tanács ülését követően, előreláthatóan 15 órakor doorstep sajtótájékoztatót tart Kelemen Hunor szövetségi elnök a Majális utcai székházban (Kolozsvár, Republicii 60.).

13.

18.00
Kolozsvár, Bánffy-palota, Tonitza terem

A Kolozsvári Rádió magyar szerkesztőségét díjazzuk a magyar nyelv napján

A Magyar Nyelv Napját november 13-án 18 órától ünnepeljük Kolozsváron, a Bánffy-palota Tonitza termében. Az eseményen a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztőségét díjazza az RMDSZ és a Communitas Alapítvány. Az eseményen részt vesz és beszédet mond Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.  A díjazást követően fellép Kolozsvár Magyar Gyermekkórusa, majd a gálaestet közösségi versmondással és állófogadással zárjuk. 
Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit.

27.

Kelemen Hunor programja október 26-27. között


15.

14.00
Kolozsvár, Planetarium Café (Bolyai János utca, 4 szám)

10. Bölcs Diákok országos szintű vetélkedő sajtótájékoztató

Communitas Alapítvány október 15-én, kedden, 14 órától Kolozsváron, a Planetarium Caféban (Bolyai János utca, 4 szám) tartja a 10. Bölcs Diákok országos szintű vetélkedő sajtótájékoztatóját. Az eseményen részt vesz Sólyom Réka programkoordinátor, Markó Bálint, a BBTE rektorhelyettese és a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Kar tanára, Mihályfalvi Katalin tanárnő és Nagy Emese bölcs diák.

A Communitas Alapítvány a Kolozsvári Református Kollégium és a Babeş–Bolyai Tudományegyetem közreműködésével "Örökségünk a Föld" címmel szervezi meg a vetélkedő jubileumi kiadását 2019. október – 2020. augusztus között. Idén a vetélkedő az aktuális környezetvédelmi problémákra, a természeti értékek, erőforrások és az ökológiai egyensúly fenntartásának fontosságára, valamint az aktív környezetvédelmi részvételre hívja fel a tanulók figyelmét. 

A sajtó képviselőit szeretettel várjuk az eseményre.12.

Kelemen Hunor október 11-12-ei programja

Az RMDSZ elnöke pénteken 18 órától Sepsiszentgyörgyön, az Erdélyi Művészeti Központban részt vesz a TRANSZMISSZIÓ című kiállítás megnyitóján, (ami egyben a Székelyföldi Napok hivatalos megnyitója is).
20 órától a sepsiszentgyörgyi INdiVINO-ban szájkaratézik, moderál: Grubisics Levente. Szeretettel várunk mindenkit, akinek baja van az RMDSZ-szel, a közéleti szereplőkkel, vagy úgy egyáltalán a politikával! Gyere el, kérdezz Kelemen Hunortól, és mondd el a véleményed! Az eseményt élőben közvetítjük Hunor Facebook-oldalán, további infók itt: https://bit.ly/35kuTWO

Kelemen Hunor szombaton 20 órától Válaszúton, a Kallós-kúriában vesz részt egy beszélgetésen Miért zöld? Miért most? – Ökovallomások Hunorral címmel. A beszélgetés a Fiatalon, Válaszúton szakmai és közösségi találkozó része, moderátora: Szőcs Endre.


7.

10.00
Arad, Nemzetközi Repülőtér

Közös sajtótájékoztatót tart Kelemen Hunor és Szijjártó Péter

Az RMDSZ elnöke és Magyarország külgazdasági és külügyminisztere hétfőn 10 órától az aradi nemzetközi repülőtéren tart közös doorstep sajtótájékoztatót.

❗Felhívjuk a sajtó képviselőinek figyelmét, hogy az eseményen való részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Részvételi szándékukat jelezzék MA ESTIG (szombat 22 óra) a  pressoffice@rmdsz.ro e-mail címen, mellékelve a sajtóorgánum és a résztvevő kolléga nevét, telefonszámát és munkakörét.
Szeretettel várjuk!