Főoldal > Események > 2017.05.18
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


18.

Kelemen Hunor szövetségi elnök csütörtöki és pénteki programja

Május 18-án, csütörtökön 9.00 órától a kolozsvári Grand Hotel Napoca Atena termében, a FUEN kongresszusának megnyitóján mond köszöntőbeszédet Kelemen Hunor szövetségi elnök. 11.30 órától ugyanitt a Hit the road panelbeszélgetésen vesz részt a Minority SafePack kezdeményező bizottságának tagjaival közösen.

Ezt követően, 17.00 órától az RMDSZ elnöke Válaszúton, a Kallós Zoltán Alapítvány székházában (Válaszút, Kolozs megye, Fő út 5. szám) köszönti az Europa Nostra-díjas néprajzkutatót. Az eseményen Kelemen Hunor szövetségi elnök mellett beszédet mond Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, Maria Berza, az Europa Nostra képviselője, Sógor Csaba EP-képviselő, Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke és Balla Ferenc, a Kallós Zoltán Alapítvány igazgatója.

Május 19-én, pénteken 11.00 órától a marosvásárhelyi Köpeczi-Teleki-házban (Forradalom utca 1. szám) indítják útnak a Magyarország Kormányának támogatásával létrejövő Maros-mezőségi Gazdaságfejlesztési Programot. A székhelyavatáson és a sajtótájékoztatón részt vesz Kelemen Hunor szövetségi elnök és Magyar Levente, Magyarország Kormányának gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

Pénteken 18.00 órától a bonchidai Bánffy-kastélyban ünnepi fogadás keretében startol a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtési kampánya. Az eseményen részt veszt és beszédet mond Kelemen Hunor szövetségi elnök, Vincze Loránt FUEN-elnök, Németh Zsolt, a magyar országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Hegedüs Csilla kultúráért felelős ügyvezető alelnök, valamint felszólalnak a FUEN tag- és partnerszervezeteinek képviselői.

Az eseményekre a sajtó képviselőit szeretettel várjuk!


18.

17:00
Válaszút, Kolozs megye, Fő út 5. szám

Szerkesztőségek figyelmébe – Kallós Zoltán Europa Nostra-díjas néprajzkutatót köszönti Kelemen Hunor

Május 18-án, csütörtökön 17 órától Válaszúton, a Kallós Zoltán Alapítvány székházában (Válaszút, Kolozs megye, Fő út 5. szám) köszöntik az Europa Nostra-díjas néprajzkutatót. Az esemény alkalmával beszédet mond Kelemen Hunor szövetségi elnök, Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, Maria Berza, az Európai Nostra képviselője, Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke és Balla Ferenc, a Kallós Zoltán Alapítvány igazgatója.

Az eseményre a sajtó képviselőit szeretettel várjuk!