Főoldal > Események > 2017.09.28
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


28.

Püspökfürdő

Szerkesztőségek figyelmébe – a romániai magyar oktatás aktuális kihívásait járja körbe a 16. MIÉRT Akadémia

A romániai magyar köz- és felsőoktatás helyzetével, aktuális kihívásaival foglalkozik az idei, 16. MIÉRT Akadémia. A szeptember 28 – október 1. (csütörtök-vasárnap) között Püspökfürdőn zajló találkozón szakpolitikusok, oktatáskutatók, szociológusok, egyetemi tanárok, iskolaigazgatók, pedagógusok vesznek részt, közel az összes romániai magyar felsőoktatási intézmény vezetői szinten képviselteti magát egy, az oktatás jövőjét taglaló kerekasztal-beszélgetésen. Felismerve azt, hogy társadalmi problémákat okoz az elvándorlás és a munkaerőhiány, a szakoktatás kérdéséről is szervezünk kerekasztal-beszélgetést, de a tanárképzéstől a művészeti oktatásig, a tehetséggondozásig számos oldalról megközelítjük az idei témánkat.

A rendezvényen felhalmozott tudást a MIÉRT Oktatási és Kutatási Kabinetje, a Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetsége ülteti majd gyakorlatba a lehetőségei szerint.

A részletes program ITT érhető el. Amennyiben szálláshelyet és étkeztetést igényelnek, szerkesztőségenként legtöbb két fő számára biztosított ez, részvételi szándékukat legkésőbb szerdáig, szeptember 27-ig jelezzék a press@miert.ro e-mail címen.