Főoldal > Interjúk
"Az emberek nem szeretik a belpolitikai cirkuszt"

Fidesz-közeledés, az autonómiatervezet, Tőkés, MPP, katonai behívók, EP-választások és MOGYE. Az RMDSZ elnöke értékeli a pillanatot.


Beszélgetés Markó Attilával, a közelgő EP-választásról
Beszélgetés Markó Attilával, a közelgő EP-választásról

- Mivel motiválja a lakosságot, hogy elmenjenek szavazni az EU-s választásokon?


"Sok mindent elértem abból, amit egy magyar politikus Romániában elérhet"
2014.04.16. |

Saját bőrén tapasztalta meg, milyen 25 évig politizálni ebben a balkáni hangulatban. Miért nem vállal már vezető politikai tisztségeket, és miért most jelentette ezt be?

 

1990 óta politizál az RMDSZ élvonalában, most mégis úgy döntött, átadná a pozícióját a fiatalabb korosztálynak. Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke hétvégén jelentette be, hogy nem vállal már vezető politikai tisztségeket. Noha nem áll szándékában teljesen visszavonulni a politikából, azt már eldöntötte, hogy a szövetség 2015-ben esedékes tisztújító kongresszusán nem pályázik újabb alelnöki tisztségre, és újabb képviselői mandátumra sem jelölteti magát a 2016-os parlamenti választásokon. Bejelentése kapcsán pályafutásáról, döntésének körülményeiről beszélgettünk a politikussal. 


Hozzuk el Dél-Tirolt Erdélybe
Hozzuk el Dél-Tirolt Erdélybe

A maszol.ro rendhagyó interjúsorozatot indít az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltjeivel. Nem a politikai programjukról, a választási ígéreteikről faggattuk alanyainkat, hanem életpályájukról, világszemléletükről, netán családjukról vagy hobbijukról. Harmadik interjúalanyunk Vincze Loránt.


Nekem a haza Vajdahunyadot jelenti
Nekem a haza Vajdahunyadot jelenti

A maszol.ro rendhagyó interjúsorozatot indít az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltjeivel. Nem a politikai programjukról, a választási ígéreteikről faggattuk alanyainkat, hanem életpályájukról, világszemléletükről, netán családjukról vagy hobbijukról. Elsőként Winkler Gyulát kérdeztük.


Politikusként is azt teszem, amit lelkészként
Politikusként is azt teszem, amit lelkészként

A maszol.ro rendhagyó interjúsorozatot indít az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltjeivel. Nem a politikai programjukról, a választási ígéreteikről faggattuk alanyainkat, hanem életpályájukról, világszemléletükről, netán családjukról vagy hobbijukról. Sógor Csabát kérdeztük.


Az egyensúly megtartása a legfontosabb
Az egyensúly megtartása a legfontosabb

A maszol.ro rendhagyó interjúsorozatot indított az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltjeivel. Nem a politikai programjukról, a választási ígéreteikről faggattuk alanyainkat, hanem életpályájukról, világszemléletükről, netán családjukról vagy hobbijukról. Negyedik interjúalanyunk Hegedüs Csilla.


A gerincesség a legfőbb emberi érték
A gerincesség a legfőbb emberi érték

A maszol.ro rendhagyó interjúsorozatot indítottott az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltjeivel. Nem a politikai programjukról, a választási ígéreteikről faggattuk alanyainkat, hanem életpályájukról, világszemléletükről, netán családjukról vagy hobbijukról. Ötödik interjúalanyunk Antal Lóránt.