Főoldal > Antal Lóránt > kapcsolódó hírek száma: 113
Bemutatkoztak az EP-képviselőjelöltek a MIÉRT Országos Küldöttgyűlésén
Bemutatkoztak az EP-képviselőjelöltek a MIÉRT Országos Küldöttgyűlésén

A MIÉRT Országos Küldöttgyűlésének délutáni programja rendhagyó módon folytatódott. Az ifjúsági ernyőszervezet Pro Organizatione díjjal tüntette ki Nagy Zsoltot, az RMDSZ korábbi informatikai és távközlési miniszterét. A MIÉRT ezzel a kitüntetéssel ismerte el a politikusnak az ifjúságért és a közéletben betöltött meghatározó szerepét. Nagy Zsolt részletesen beszámolt az ellene indított két eljárásról is, kiemelve azt, az ő ügyében milyen „képtelenségekkel” szembesült a romániai igazságszolgáltatás rendszerében. A beszámolója után Jakab Adorján MIÉRT elnökhelyettesének javaslatára a küldöttgyűlés egyhangúan beválasztotta Nagy Zsoltot az ifjúsági ernyőszervezet Védnöki Testületébe.


A MIÉRT Országos Küldöttgyűlése elfogadta Antal Lóránt EP-képviselőjelölt programját
A MIÉRT Országos Küldöttgyűlése elfogadta Antal Lóránt EP-képviselőjelölt programját

A MIÉRT Országos Küldöttgyűlése elfogadta Antal Lóránt EP-képviselőjelölt programját, vitaindítóját ma, február 16-án, Csíkszeredában. A MIÉRT Küldöttgyűlés munkálatai magába foglalták a MIÉRT Elnökségének beszámolóját, testületeinek és tagszervezeteinek beszámolóit, valamint az elnökségi- és SZKT-mandátumok igazolására is sor került. Továbbá az Országos Küldöttgyűlés elfogadta a Bukaresti Ifjúsági Egyeztető Tanács tagfelvételi kérelmét, így újabb tagszervezettel bővült a Magyar Ifjúsági Értekezlet.


Március elején lesz végleges az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistája
Március elején lesz végleges az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistája

,,13 óráig, – a hivatalos határidő lejártáig –, hatan jelezték indulási szándékukat, és adták le az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájára való felkerüléshez szükséges dokumentumokat. A Szövetségi Választási Bizottság (SZVB) testülete ellenőrizte a jelöltek pályázatát, és mindegyik dossziét megfelelőnek találta formai szempontból”– jelentette be ma Kolozsváron Kovács Péter főtitkár, az SZVB tagja, majd hangsúlyozta: a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) által előírt ütemterv szerint a jövő héten döntenek az esetleges óvásokról és fellebbezésekről, majd az ezt követő időszakban kerülhet sor a Szövetség Állandó Tanács (SZÁT) rangsoroló ülésére, a jelöltlistát pedig március elsején erősíti meg az SZKT.