Főoldal > Cseke Attila > kapcsolódó hírek száma: 239
Sikeresnek értékelték a Bihar megyei RMDSZ választási eredményét
Sikeresnek értékelték a Bihar megyei RMDSZ választási eredményét
2016.12.12. |

Hétfőn délben sajtótájékoztatón értékelte a Bihar megyei választási eredményeket Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei elnöke és Szabó Ödön ügyvezető elnök. Cseke Attila elmondása szerint a Bihar megyei RMDSZ megerősödött az elmúlt évek választási eredményeihez képest. Bihar megyében az RMDSZ szenátori listájára 51017 szavazat, ami 23,17 %-ot jelent, a képviselői listára pedig 50403 voks érkezett, ami 23,45 %-ot jelent. Ebből Nagyváradon előbbire 15876, utóbbira 15715 szavazat érkezett. Ezzel a szavazatszámmal Bihar megye a harmadik helyen áll az RMDSZ szavazatok tekintetében Hargita és Maros megye után.


A nagycsaládosokat segítené az RMDSZ
A nagycsaládosokat segítené az RMDSZ
2016.11.25. |

A legalább három gyermeket nevelő családok, illetve a legalább két gyermeket nevelő csonka családok akár 50 százalékos adókedvezményben is részesülhetnek annak a törvényjavaslatnak az értelmében, amely a nagycsaládosok megsegítésére irányul, és amelyet nagyváradi sajtótájékoztatóján ismertetett Cseke Attila parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar Megyei Szervezetének elnöke. A javaslat az ingatlanadó, a telekadó, a gépjárműadó, illetve a különböző bizonyítványos és igazolások kifizetésére vonatkozik.


Cseke Attila: a helyben megtermelt erőforrások és adók Erdélyt, ne Bukarestet gyarapítsák
Cseke Attila: a helyben megtermelt erőforrások és adók Erdélyt, ne Bukarestet gyarapítsák
2016.11.22. |

Sajnos újra és újra rá kell ébrednünk, hogy Erdély jövője csak nekünk, magyaroknak, és a minket képviselő RMDSZ-nek fontos – jelentette ki Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szenátorjelöltje ma, november 22-én, Szentjobbon. „Az erdélyi autópálya-építéseket például lassan húsz éve tervezik, majd újratervezik. Ebből is meglátszik, hogy a mi ügyeink, a mi útjaink és jólétünk a fővárosiaknak nem számít. Ezért is döntött úgy az RMDSZ, hogy bármilyen pártszínű is legyen a következő kormány, csak akkor támogatjuk, ha befejezi az Észak-Erdélyi és Dél-Erdélyi autópályákat” – jelentette ki a szenátorjelölt a Bihar megyei településen, ahol helyi véleményformálókkal találkozott.


Cseke Attila: az erdélyi autópályákat 2020-ig be kell fejezni
Cseke Attila: az erdélyi autópályákat 2020-ig be kell fejezni
2016.11.17. |

November 17-i, csütörtöki nagyváradi sajtótájékoztatóján Cseke Attila szenátorjelölt, az RMDSZ Bihar Megyei Szervezetének elnöke Románia infrastrukturális fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta. Cseke Attila egyaránt bírálta a vasúti közlekedést és az autópályák hiánya okozta hátrányokat is, valamint az erdélyi autópályák befejezése mellett a Szövetség kiemelt céljai közé sorolta a vidéki utak leaszfaltozását és a gyorsforgalmi utak építését is. A szenátorjelölt elmondása szerint ma Bulgáriának 800 km autópályája van, a Románia egyharmadát kitevő Szerbiának ugyanannyi, mint hazánknak, vagyis 753 km, míg a Romániánál két és félszer kisebb Magyarországnak dupla annyi, vagyis 1481 km. Cseke Attila szerint nincs rendjén az, hogy Marosvásárhelyről Székelyudvarhelyre a 90 kilométeres távot két óra alatt teszik meg az utasok, vagy a Bihar megyei Margittáról Zilahra, a 74 kilométeres utazás több mint másfél órát tart.


RMDSZ: 21. századi infrastruktúrát kell teremteni Erdélyben
RMDSZ: 21. századi infrastruktúrát kell teremteni Erdélyben
2016.11.15. |

Ma Romániában az, aki vonatra száll, nem tudja, mikor fog megérkezni, aki pedig kocsival közlekedik, az autópályák hiánya miatt nem halad, leginkább egyhelyben áll a dugók, útlezárások okán – mutatott rá Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szenátorjelöltje ma, november 15-én, reflektálva a tegnapi, november 14-i nagyváradi sajtótájékoztatón Kelemen Hunor szövetségi elnök által bemutatott tervekre. „Az erdélyi autópálya-építéseket lassan húsz éve tervezik, majd újratervezik. Egyre inkább úgy tűnik, ez csak nekünk, magyaroknak, Szövetségünknek fontos. Ezért az RMDSZ úgy döntött és választási ajánlatunkban ezt meg is fogalmaztuk, hogy bármilyen pártszínű leendő kormány támogatásának egyik sarok-feltétele, hogy befejezi az észak-erdélyi és dél-erdélyi autópályákat” – jelentette ki a szenátorjelölt.


Cseke Attila: az RMDSZ azokon a családokon segít, amelyek lakásai elárverezésre kerülnek
Cseke Attila: az RMDSZ azokon a családokon segít, amelyek lakásai elárverezésre kerülnek
2016.11.08. |

RMDSZ kezdeményezésre ezentúl az önkormányzatoknak jogában áll megvásárolni azokat az elárverezésre szánt ingatlanokat, amelyekért a tulajdonosok nem tudják fizetni a bankkölcsönt. Ez az intézkedés azokon a személyeken segít főleg, akik nem tudják fizetni ingatlanhitelük, és a bank kilakoltatná őket” – ismertette Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei képviselője azt követően, hogy a képviselőház tegnap megszavazta az RMDSZ által kidolgozott törvénytervezetet.


Erdély. A jövő! – Nagyszabású kolozsvári rendezvénnyel indította parlamenti kampányát az RMDSZ
Erdély. A jövő! – Nagyszabású kolozsvári rendezvénnyel indította parlamenti kampányát az RMDSZ
2016.11.06. | Parlamenti választások

Cseke Attila: az egészségügyi alkalmazottak bérezési méltánytalanságait rendezni kell
Cseke Attila: az egészségügyi alkalmazottak bérezési méltánytalanságait rendezni kell
2016.10.31. | Egészségügy

Össze kell hangolni az egészségügyben dolgozók fizetését, mert aránytalanul nagy eltéréseket eredményez a mai rendszer – adott hangot felháborodásának Cseke Attila parlamenti képviselő október 31-én, hétfőn annak kapcsán, hogy országos szintű, általános sztrájkot hirdetett a Sanitas egészségügyi szakszervezet. Reggel 7 óta a kórházakban, közegészségügyi igazgatóságoknál, tanintézményeknél és szociális ellátórendszerben dolgozó egészségügyi személyzet meghatározatlan ideig felfüggesztette munkáját, mindössze a sürgősségi eseteket látja el. 


Biró Rozália: határozottan tudjunk a nők és férfiak közötti egyenlőség fele haladni
Biró Rozália: határozottan tudjunk a nők és férfiak közötti egyenlőség fele haladni
2016.10.30. | RMDSZ Nőszervezet

Szombaton, október 29-én, Nagyváradon került sor az RMDSZ Nőszervezetének IV. Országos Küldöttgyűlésére, amelynek keretén belül az éves tevékenység kiértékelése mellett bemutatkoztak a parlamenti választások alkalmával bejutó helyen induló nő jelöltek.100 nap, 10 projekt
100 nap, 10 projekt
2016.10.25. | Bihar

Ezzel a címmel számolt be mandátuma eddigi eredményeiről a Bihar Megyei Tanács elnöke. Pásztor Sándor elmondta, szándékosan az RMDSZ székházában találkozott a sajtó képviselőivel, hiszen a kampányban ott tett ígéretei közül többet máris sikerült megvalósítani, illetve elindítani. Ilyen például a Nagyvárad-Konstanca repülőjárat, vagy a megyeszékhely környéki bicikliutak. Ez utóbbiak már az előtanulmány szintjén vannak, ugyanúgy mint a Bihar megye kilenc városába tervezett úszómedencék.