Főoldal > Fejér László-Ödön > kapcsolódó hírek száma: 56
Erős képviseletről döntünk vasárnap
Erős képviseletről döntünk vasárnap
2016.12.08. |

December 8-án, csütörtökön tartotta kampányzáró sajtótájékoztatóját az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete, amelyen Tamás Sándor megyei elnök és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere mellett a háromszéki magyar összefogás listáján induló hat képvisel- és szenátorjelölt is részt vett. Vasárnap sorsdöntő fordulathoz ér az erdélyi magyarok sorsa, most minden magyar ember tehet ennek érdekében, hangzott el a sajtótájékoztatón.


Mentalitásváltásra van szükség az oktatásban is − kézdivásárhelyi fiatalokkal találkoztak az RMDSZ Felső-Háromszéki szenátor- és képviselőjelöltjei
Mentalitásváltásra van szükség az oktatásban is − kézdivásárhelyi fiatalokkal találkoztak az RMDSZ Felső-Háromszéki szenátor- és képviselőjelöltjei
2016.11.25. |

Közvetlenség, fiatalos gondolkodás, barátságos hangulat jellemezte azt a beszélgetést, amelyet a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) szervezett csütörtökön este a kézdivásárhelyi inkubátorházban. A több mint ötven jelenlevő fiatalt Szöllősi Tamás, a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet vezetője köszöntötte, és adta át a szót az est két meghívottjának, Oltean Csongor HÁRIT-elnöknek, az RMDSZ ifjúsági képviselőjelöltjének, valamint Fejér László Ödön szenátorjelöltnek.


Közös gondolkodás és cselekvés Háromszéken
Közös gondolkodás és cselekvés Háromszéken

Szeptember 12-én, hétfőn Kézdivásárhelyen és Kovásznán mutatkoztak be és számoltak be terveikről az RMDSZ kézdiszéki, valamint Orbaiszék által támogatott képviselő- és szenátorjelöltjei.


Fejér László Ödön:  elfogadhatatlan a kollektív büntetés elve az adózásban
Fejér László Ödön: elfogadhatatlan a kollektív büntetés elve az adózásban
2016.06.29. | Képviselőház

„Tavaly azt ígérte a Parlament, hogy kiszámíthatóságot és stabilitást fog hozni az új adótörvénykönyv, azonban ma itt állunk és a parlament többsége egy eltérő nyereségi adót vezetne be a turisztikai egységek, bárok, vendéglők, panziók, kempingek esetében. Mindezt azért teszi, mert sok vállalkozás nem fizeti adóit. Elfogadhatatlan az az elv, amely szerint, ha valaki nem fizet, akkor mindenkit megbüntetünk. Éppen ezért az RMDSZ kérte, hogy az adófizetők választhassanak az adóügyitörvény-könyv szerinti adózás vagy a törvénytervezet által előírt speciális adózás között” – mutatott rá Fejér László Ödön, az RMDSZ Kovászna megyei parlamenti képviselője, annak a törvénytervezetnek a vitáján, amely speciális adót vezetne be vendéglátói és más kereskedelmi egységek részére, figyelembe véve az egység alapterületét, elhelyezkedését, a helység rangját, valamint a szezonalitását.


Két ipari parkkal és új helyi termékkel bővül Kézdivásárhely
Két ipari parkkal és új helyi termékkel bővül Kézdivásárhely

Az egyik ipari parkot május 24-én, kedden, a másodikat várhatóan a jövő héten adja át a kivitelező – jelentette be Bokor Tibor, az RMDSZ polgármesterjelöltje, Kézdivásárhely polgármestere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A kivitelezést a Regionalis Operatív Program keretében valósította meg az önkormányzat, felszámolta az egykori ülepítő állomást és új rendeltetést adott a területnek. Az ipari park ad majd otthont az újonnan megalakult Kézdi Lacto Coop tejszövetkezetnek is.


Megbeszéltük! A fiatalok számára közösségi térre van szükség!
Megbeszéltük! A fiatalok számára közösségi térre van szükség!
2016.05.19. | Kézdivásárhely

Beszéljük meg! címmel indult konzultációs sorozat fiatalok és ifjak számára Kézdivásárhelyen. A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet egy beszélgetésre hívta össze a város fiataljait, civil szervezeteit, egyesületeit. A szerda esti találkozó meghívottja Bokor Tibor polgármester és Fejér László Ödön parlamenti képviselő volt, akik partnerséget vállalnának az ifjúság kezdeményezéseiben. A találkozón részt vettek továbbá Balázs Orsolya, Szilveszter Szabolcs és Szöllősi Tamás fiatal önkormányzati tanácsosjelöltek is.


Tizenhetedjére is magyar napok Szeben megyében
Tizenhetedjére is magyar napok Szeben megyében
2015.10.18. | Szeben

Október 16-án, pénteken a Nagyváradi Színház Szigligeti Társulatának előadásával vette kezdetét a Szeben Megyei Magyar Napok tizenhetedik kiadása Medgyesen. A rendezvénysorozat megnyitóján tiszteletét tette Fejér László parlamenti képviselő, aki Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsa elnökének azon üzenetét továbbította, miszerint minden szórványban élő magyar ember számíthat Székelyföld támogatására. Dr. Balázs Béla, az RMDSZ Szeben Megyei Szervezetének elnöke hangsúlyozta, a Szeben Megyei Magyar Napok célja a magyar kultúra és a hagyományok megőrzése, valamint a szórványban élő magyar közösség nemzeti identitásának megerősítése.


Fejér László Ödön: a nyomdaipart érintő újabb visszásság rendeződött
Fejér László Ödön: a nyomdaipart érintő újabb visszásság rendeződött
2015.06.17. | Képviselőház , Kultúra

Szerdán, június 17-én megoldódott az a félreérthető helyzet, amellyel számos nyomtatással és kereskedéssel foglalkozó társaság szembesült az elmúlt időszakban. Mint ismert, az Országos Kulturális Alap adminisztrációja jogszabály által rögzített normák alapján 3 százalékos illetéket számol fel bizonyos nyomtatványokra.  A szerdán módosított törvény ez idáig azt is tartalmazta, hogy vegyes nyomtatványokra is 3 százalékos illetéket számoljanak fel. Sajnos a törvény már nem szabályozta a vegyes nyomtatványok alatt értett termékeket, így több esetben visszaélések történtek. Ennek következtében számos büntetést róttak ki a kereskedelmi társaságokra. Az RMDSZ által kezdeményezett törvénnyel megoldódik ez a helyzet, hiszen kértük, hogy töröljék ezt a törvényből” – tájékoztatott Fejér László Ödön, az RMDSZ parlamenti képviselője, a törvény egyik kezdeményezője és kidolgozója.

 


Közel 30 ezer aláírást adtak át az Egészségügyi Minisztérium főtitkárának
Közel 30 ezer aláírást adtak át az Egészségügyi Minisztérium főtitkárának
2015.04.28. | Kovászna

Az RMDSZ háromszéki parlamenti képviselete április 28-án, kedden adta át a kovásznai dr. Benedek Géza szívkórház nevének megtartásáért gyűjtött közel 30 ezer aláírást az Egészségügyi Minisztérium főtitkárának, Florin Puşcău-nak. A főtitkár ígérete szerint az ügy pozitív elbírálásban részesül, amelyről legkésőbb holnap hivatalos dokumentumban értesítik a kórházat.

 


Szorgalmazzák a kötelező lakásbiztosítások megkötését
Szorgalmazzák a kötelező lakásbiztosítások megkötését
2015.03.25. | Képviselőház

A Képviselőház plénuma szerdán, március 25-én szavazott a kötelező lakásbiztosításokra vonatkozó törvény kiegészítésről. A jogszabály hatálybalépését követően az illetékes hatóságok pénzbírságot szabnak ki azoknak, akik nem rendelkeznek kötelező lakásbiztosítással, annak ellenére, hogy Romániában 2008-tól törvény írja elő ennek szükségességét. A végszavazást megelőző plénumi általános vitán, az RMDSZ álláspontját Fejér László Ödön, a Szövetség parlamenti képviselője ismertette.