Főoldal > Fejér László-Ödön > kapcsolódó hírek száma: 51
Megbeszéltük! A fiatalok számára közösségi térre van szükség!
Megbeszéltük! A fiatalok számára közösségi térre van szükség!
2016.05.19. | Kézdivásárhely

Beszéljük meg! címmel indult konzultációs sorozat fiatalok és ifjak számára Kézdivásárhelyen. A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet egy beszélgetésre hívta össze a város fiataljait, civil szervezeteit, egyesületeit. A szerda esti találkozó meghívottja Bokor Tibor polgármester és Fejér László Ödön parlamenti képviselő volt, akik partnerséget vállalnának az ifjúság kezdeményezéseiben. A találkozón részt vettek továbbá Balázs Orsolya, Szilveszter Szabolcs és Szöllősi Tamás fiatal önkormányzati tanácsosjelöltek is.


Tizenhetedjére is magyar napok Szeben megyében
Tizenhetedjére is magyar napok Szeben megyében
2015.10.18. | Szeben

Október 16-án, pénteken a Nagyváradi Színház Szigligeti Társulatának előadásával vette kezdetét a Szeben Megyei Magyar Napok tizenhetedik kiadása Medgyesen. A rendezvénysorozat megnyitóján tiszteletét tette Fejér László parlamenti képviselő, aki Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsa elnökének azon üzenetét továbbította, miszerint minden szórványban élő magyar ember számíthat Székelyföld támogatására. Dr. Balázs Béla, az RMDSZ Szeben Megyei Szervezetének elnöke hangsúlyozta, a Szeben Megyei Magyar Napok célja a magyar kultúra és a hagyományok megőrzése, valamint a szórványban élő magyar közösség nemzeti identitásának megerősítése.


Fejér László Ödön: a nyomdaipart érintő újabb visszásság rendeződött
Fejér László Ödön: a nyomdaipart érintő újabb visszásság rendeződött
2015.06.17. | Képviselőház , Kultúra

Szerdán, június 17-én megoldódott az a félreérthető helyzet, amellyel számos nyomtatással és kereskedéssel foglalkozó társaság szembesült az elmúlt időszakban. Mint ismert, az Országos Kulturális Alap adminisztrációja jogszabály által rögzített normák alapján 3 százalékos illetéket számol fel bizonyos nyomtatványokra.  A szerdán módosított törvény ez idáig azt is tartalmazta, hogy vegyes nyomtatványokra is 3 százalékos illetéket számoljanak fel. Sajnos a törvény már nem szabályozta a vegyes nyomtatványok alatt értett termékeket, így több esetben visszaélések történtek. Ennek következtében számos büntetést róttak ki a kereskedelmi társaságokra. Az RMDSZ által kezdeményezett törvénnyel megoldódik ez a helyzet, hiszen kértük, hogy töröljék ezt a törvényből” – tájékoztatott Fejér László Ödön, az RMDSZ parlamenti képviselője, a törvény egyik kezdeményezője és kidolgozója.

 


Közel 30 ezer aláírást adtak át az Egészségügyi Minisztérium főtitkárának
Közel 30 ezer aláírást adtak át az Egészségügyi Minisztérium főtitkárának
2015.04.28. | Kovászna

Az RMDSZ háromszéki parlamenti képviselete április 28-án, kedden adta át a kovásznai dr. Benedek Géza szívkórház nevének megtartásáért gyűjtött közel 30 ezer aláírást az Egészségügyi Minisztérium főtitkárának, Florin Puşcău-nak. A főtitkár ígérete szerint az ügy pozitív elbírálásban részesül, amelyről legkésőbb holnap hivatalos dokumentumban értesítik a kórházat.

 


Szorgalmazzák a kötelező lakásbiztosítások megkötését
Szorgalmazzák a kötelező lakásbiztosítások megkötését
2015.03.25. | Képviselőház

A Képviselőház plénuma szerdán, március 25-én szavazott a kötelező lakásbiztosításokra vonatkozó törvény kiegészítésről. A jogszabály hatálybalépését követően az illetékes hatóságok pénzbírságot szabnak ki azoknak, akik nem rendelkeznek kötelező lakásbiztosítással, annak ellenére, hogy Romániában 2008-tól törvény írja elő ennek szükségességét. A végszavazást megelőző plénumi általános vitán, az RMDSZ álláspontját Fejér László Ödön, a Szövetség parlamenti képviselője ismertette. 


Fejér László: szorgalmaznunk kell a központosított ügyintézés leépítését Romániában
Fejér László: szorgalmaznunk kell a központosított ügyintézés leépítését Romániában
2015.03.11. |

„A szabad piacra kell bízni az építőipari nyersanyagok árának meghatározását, mint például a homok és a kavics esetében. Az RMDSZ ezen törekvését ültetné gyakorlatba az a törvénytervezet, amelyet ma iktattunk a Képviselőházban” – fogalmazott Fejér László Ödön, a Szövetség parlamenti képviselője.Könnyített könyvelést szorgalmaz az RMDSZ a civil szervezeteknek
Könnyített könyvelést szorgalmaz az RMDSZ a civil szervezeteknek
2015.03.05. | Képviselőház , Szenátus

A civil szervezetek könyvelését segítené az a törvény-javaslat, amelyet az RMDSZ parlamenti képviselői kezdeményeztek tavaly júniusban. A kezdeményezésről ezen a héten a Szenátus Költségvetési, pénz- és bankügyi bizottsága adott jelentést és időközben a Kormány egy sürgősségi rendeletbe foglalta a Szövetség javaslatait.


Új adótörvény: több pénz marad az emberek zsebében
Új adótörvény: több pénz marad az emberek zsebében
2015.03.03. | Képviselőház

Az új adótörvény több pénzt hagy az emberek zsebében – értékelte az új jogszabály-tervezetet Fejér László Ödön, az RMDSZ parlamenti képviselője, aki szerint minden adónemnél lesz változás, de a leglényegesebb a hozzáadott értékadónál (TVA) következik be. Jövő év januárjában ez 20 százalékra (pl. húsféléknél 9 százalékra) csökken.

 


Fejér László-Ödön: Romániának meg kell érnie arra, hogy ne etnikai kritériumok alapján válasszon államelnököt (AUDIÓ)
Fejér László-Ödön: Romániának meg kell érnie arra, hogy ne etnikai kritériumok alapján válasszon államelnököt (AUDIÓ)
2014.09.09. | államelnök-választás

Az RMDSZ ötödik hete gyűjti a Kelemen Hunor államelnök-jelölt indulásához szükséges aláírásokat. Fejér László-Ödön, a Szövetség parlamenti képviselője szerint közösségünk csak a magyar államelnök-jelölt által tud hangot adni értékeinek, érdekeinek, fogalmazhatja meg az elvárásait a román többség felé.


Üdülőjegyeket kaphatnak egyes alkalmazottak (AUDIÓ)
Üdülőjegyeket kaphatnak egyes alkalmazottak (AUDIÓ)
2014.06.05. | Képviselőház

A Képviselőház döntése értelmében üdülőjegyeket bocsáthatnak ki az alkalmazottaknak a magán vállalatok, a közintézmények és a teljes vagy többségi állami tőkéjű kereskedelmi társaságok. Kerekes Károly és Antal István, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviselői a munkaügyi, illetve az ipari bizottságban támogatták a jogszabály elfogadását és hatékonyan hozzájárultak az együttes jelentés kidolgozásához. A Képviselőház plénumában a végszavazást megelőző, jogszabálytervezetről szóló parlamenti vita során Fejér László Ödön parlamenti képviselő tartotta fent a Szövetség álláspontját.