Főoldal > Halász Ferenc > kapcsolódó hírek száma: 28
Bemutatkoztak a Szövetség temesvári jelöltjei

Az RMDSZ temesvári székházában tartott sajtótájékoztató keretén belül 2012. október 24-én mutatkoztak be a Szövetség színeiben képviselői mandátumért induló temesvári jelöltek.


Halász Ferenc: „Ma döntjük el milyen irányt vesz a bánsági magyarság jövője!”
Halász Ferenc: „Ma döntjük el milyen irányt vesz a bánsági magyarság jövője!”

„A folytonosságra, az építkezésre, a megmaradásra szavaztam ma. Arra adtam voksomat, hogy a Bánság olyan otthona legyen minden kisebbségnek, ahol élhető környezetben lehet felépíteni a közös jövőnket” – nyilatkozta Halász Ferenc, az RMDSZ Temes megyei tanácselnökjelöltje ma délben Temesváron. 


Halász Ferenc: „A nemzedékek összefogásával valósítható meg a bánsági magyarok sikere”

Hagyományos és népszerű rendezvénnyé nőtte ki magát a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum által szervezett „Nemzedékek találkozója”, melyre idén június 2-án került sor a Béga-parti város Diákházában. A rendezvényen jelen volt Halász Ferenc, az RMDSZ Temes megyei tanácselnökjelöltje.


Rendhagyó ökumenikus istentisztelet Temesváron a Nemzeti Összetartozás Napján

Ökumenikus istentisztelet keretében emlékeztek Temesváron a Trianoni Békeszerződésre június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján. A történelmi egyházak szervezésében sorra kerülő megemlékezésnek a temesvári Millenniumi templom adott otthont. Az eseményen ünnepi beszédet mondott Dr. Zakar Péter, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke és Halász Ferenc, az RMDSZ Temes megyei elnöke. A rendszerváltás óta Temesváron ez az első trianoni megemlékezés ökumenikus formában.


Halász Ferenc: “Végváron nyerni tudunk”

Nagy lendülettel indult Temes megyében Csáki-Gál Károly, Végvár RMDSZ színekben induló polgármesterjelöltjének kampánya.


Minden bánsági magyar számít!

„Az elért jogokat nem elég megszerezni, meg is kell védeni azokat, az eredményeket nem elég elérni, meg is kell tartani azokat. Ezért az RMDSZ által biztosított képviselet minden szinten kulcsfontosságú. Ezért van most az ébredés ideje, ezért van most az RMDSZ zászlaja alatti szolidaritás és összefogás ideje” – hangsúlyozta Winkler Gyula EP-képviselő szombaton, Temesváron, ahol részt vett Halász Ferenc, az RMDSZ Temes megyei elnökének meghívására, a megyei kampányindító rendezvényen és a Bánsági Magyar Napok záróestjén.


Van még ereje a bánsági magyar közösségnek - kampánynyitó Temes megyében
Van még ereje a bánsági magyar közösségnek - kampánynyitó Temes megyében

A Temes megyei RMDSZ május 12-én mutatta be jelöltjeit a bánsági magyar közönségnek. A kampányindítóra a Bánsági Magyar Napok szombat esti néptáncgálájának keretén belül került sor, a helyi és megyei tanácsosjelöltek mellett a rendezvényen Halász Ferenc megyei tanácselnökjelölt és Wikler Gyula európai parlamenti képviselő is szólt a bánsági magyarokhoz.


Kampányra kész a Temes megyei RMDSZ

Tizenegy településen indít polgármesterjelöltet és 41 helységben állított tanácsosi jelöltlistát a Temes megyei RMDSZ. A megyei tanácselnöki tisztségért folyó versenyben Halász Ferenc megyei RMDSZ elnök vesz részt.