Főoldal > Hegedüs Csilla > kapcsolódó hírek száma: 281
Hegedüs Csilla: Az, aki járt a bonchidai Bánffy kastélyban  és látta romos állapotában és látja most oktatási központként, az tudja, hogy nem ismerek lehetetlent.
Hegedüs Csilla: Az, aki járt a bonchidai Bánffy kastélyban és látta romos állapotában és látja most oktatási központként, az tudja, hogy nem ismerek lehetetlent.
2012.11.12. | Parlamenti választások

"A legtöbb képviselő Kolozsváron, vagy a nagyvárosokban nyit képviselői irodát, én közelebb szeretnék kerülni az emberekhez, éppen ezért fogok Aranyosgyéresen és Széken képviselői irodát nyitni. Havonta egy-egy nap a településen leszek, de emellett, ha hívnak, akkor jövök ide is, vagy más településre is. 


Magyar Ház létesül Aranyosegerbegyen az RMDSZ támogatásával
Magyar Ház létesül Aranyosegerbegyen az RMDSZ támogatásával
2012.11.09. | Parlamenti választások

"Sok gond van, amit egy nem magyar nemzetiségű képviselő nem tud úgy képviselni a parlamentben, mint ahogyan azt egy magyar ember teszi." - jelentette ki Aranyosegerbegyen Hegedüs Csilla, az RMDSZ képviselőjelöltje. Hegedüs néhány olyan eredményt is megemlített, amelyet Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter csapatának tagjaként sikerült elérnie. Így sikerült felterjeszteni az UNESCO Világörökségi listára a csíksomlyói búcsút és Torockót. Emellett több mint 100 magyar műemlék felújítását is sikerült elindítani. A képviselőjelölt szerint gyakran megpróbálják a magyar politikusokat megfélemlíteni, de ezt nem szabad hagyni. Aki Bukarestben van, annak nem az a dolga, hogy megfélemlítsék.


Képviselői irodát nyitna Széken és Aranyosgyéresen Hegedüs Csilla
Képviselői irodát nyitna Széken és Aranyosgyéresen Hegedüs Csilla

„Aki Erdélyben építkezik, az székiekkel dolgozik, mint ahogyan én is a Bánffy kastély felújítása során székiekkel dolgoztam együtt, ezért tudok az Önök gondjairól és mindennapjaikról” – mondta Hegedüs Csilla képviselőjelölt azon a falugyűlésen, amelyet Széken tartottak október 31-én.


Hegedüs Csilla: híd szeretnék lenni a magyar emberek problémái és a megoldások között
Hegedüs Csilla: híd szeretnék lenni a magyar emberek problémái és a megoldások között

Az RMDSZ segítségével több eredményt is maga mögött tudhat a detrehemtelepi magyar közösség – mondta el a hétfőn, október 29-én megszervezett falugyűlésen Simon Zoltán, a detrehemtelepi RMDSZ elnöke. Megemlítette, hogy sikerült kiépíteni a vízhálózatot, szennyvízcsatornázást, felépítettek egy focipályát, amelyen azóta az aranyosszéki magyar falvak focikupáját is megszervezték, ugyanakkor több pályázatot is sikeresen leadtak.


V. Magyar Nap Aranyosgyéresen
V. Magyar Nap Aranyosgyéresen

Ötödik alkalommal szervezte meg október 20-án az Aranyosgyéresi Magyar Napot az RMDSZ helyi szervezete és az Aranyosgyéresért Alapítvány. Az idei Magyar Napok is a hagyományok ápolása jegyében zajlott. Az ünnepi műsor után, amelynek keretében Máté András Levente, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke szólalt fel, ugyanakkor Hegedüs Csilla képviselőjelölt, és Lőrinczi Zoltán szenátorjelölt is szólt az egybegyűltekhez.


Hegedüs Csilla: Az RMDSZ-nek köszönhetően két magyar osztály indult idén Szováton
Hegedüs Csilla: Az RMDSZ-nek köszönhetően két magyar osztály indult idén Szováton
2012.10.22. | Kolozs , Oktatásügyek

Erdély 2020: elkészült az RMDSZ gazdasági fejlesztési terve
Erdély 2020: elkészült az RMDSZ gazdasági fejlesztési terve

„Az RMDSZ, ahogy azt a tavaly, év végén eldöntötte, és idén januárban elindította, megalkotta a 2014-2020-as periódusra vonatkozó gazdasági fejlesztési tervét, amely az Erdély 2020 nevet viseli, és amelynek valós költségvetési források képezik az alapját. A 2011-es Erdélyi Konzultáció során összegyűlt anyagokból, véleményekből is merítő gazdasági program koordinálását Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője végezte, Csutak István jelentős hozzájárulásával” – jelentette be ma, Kolozsvárott Kelemen Hunor szövetségi elnöke.


Fogadj örökbe egy műemléket Medgyesen is
Fogadj örökbe egy műemléket Medgyesen is
2012.10.13. | Kultúra , Szórvány

Péntek délután a Medgyesi Millenium Központban tartották az Örökségünk őrei - Fogadj örökbe egy műemléket program bemutatóját és nyilvános vitáját.


Elengedhetetlen a magyar kultúra bemutatása a szórványközösségekben
Elengedhetetlen a magyar kultúra bemutatása a szórványközösségekben
2012.10.12. | Kultúra , Szórvány

„A szórványban élő magyar közösségek kultúrájának egyediségét jelképezik azok a közösségi események, amelyek a Magyar Napok keretén belül kapnak helyet” – hangsúlyozta Hegedűs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős főtitkárhelyettese az idén hatodik alkalommal megszervezett Resicabányai Magyar Napokon.


Szórványmenedzser szolgálatot indít az RMDSZ Főtitkársága - Bővül az
Szórványmenedzser szolgálatot indít az RMDSZ Főtitkársága - Bővül az "Összetartozunk" program
2012.09.19. | RMDSZ , Szórvány

„A Szövetségi Képviselők Tanácsa által elfogadott cselekvési terv mentén a Romániai Magyar Demokrata Szövetség tovább növeli a szórványközösségeknek nyújtott támogatását, és szórványmenedzser szolgálatot hoz létre a Főtitkársága keretén belül” – jelentette be ma Hegedüs Csilla, az RMDSZ főtitkárhelyettese Kolozsvárott. A szolgálat célja a megyei és a helyi RMDSZ szervezetekkel együttműködve hiánypótló közösségépítő programok szervezése a szórványban élő magyarok számára