Főoldal > Király András György > kapcsolódó hírek száma: 40
Folytatja kampánykörútját Király András
2012.11.28. | Parlamenti választások , Arad

November 27-én Zádorlak, Fennlak, Székesút és Németszentpéter falvakat látogatta meg Király András oktatási ügyekért felelős államtitkár, az RMDSZ Arad megyei képviselőjelöltje. Király elmondta, hogy feltett szándéka a körút folyamán minden olyan településre is eljutni, ahol kisebb számarányban élnek magyarok.


Király András Sofronyán és Szentpálon találkozott a választókkal
2012.11.26. | Parlamenti választások , Arad

Sofronya és Szentpál településeken kereste fel önkéntesek kíséretében a magyar családokat Király András oktatási ügyekért felelős államtitkár, az RMDSZ Arad megyei képviselőjelöltje tegnap, november 26-án.


Le kell küzdenünk a közönyt, így lesz csak biztonságos jövőnk Erdélyben!
Le kell küzdenünk a közönyt, így lesz csak biztonságos jövőnk Erdélyben!
2012.11.25. | Parlamenti választások

Arad megyében, Nagyiratoson került sor az „Erdélyi Értékek” Karaván keretén belül megszervezett negyedik esti előadásra. Papp Attila, a nagyiratosi polgármester és Almási Vince Pál a kisiratosi polgármester házigazdákként köszöntötték a közönséget.


Erzsébet-, Katalin- és András-napi bálon vettek részt az RMDSZ Arad megyei jelöltjei
2012.11.25. | Parlamenti választások , Arad

„Pereg térsége az elmúlt években nagy fejlődésen ment keresztül. Mindez azért volt lehetséges, mert a peregiek következetesesen és felelősen döntöttek a jövőjükről. Minden választásunk a jövőről szól. A peregi magyar közösség ezidáig felelősségteljesen, hozzáértő és tudatos elöljáróknak szavaztak bizalmat, viszont ahhoz, hogy a jövőben is biztosítani tudjuk a község és a térség innovációját, elengedhetetlen az RMDSZ parlamenti érdekképviselete” - mondta el köszöntő beszédében Bognár Levente, az RMDSZ Arad megyei elnöke, november 24-én Kisperegen szervezett Erzsébet-, Katalin- és András-napi bálon.


Kelemen Hunor szövetségi elnök: október 6-nak a kölcsönös tisztelet jegyében kell telnie
Kelemen Hunor szövetségi elnök: október 6-nak a kölcsönös tisztelet jegyében kell telnie
2012.10.06. | Parlamenti választások , Arad

Október 6-án, a magyar nemzet gyásznapján Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke Aradon vesz részt a megemlékező ünnepségeken.


Fiatal pedagógusok találkozója Zilahon
Fiatal pedagógusok találkozója Zilahon
2012.09.28. | Szilágy , Oktatásügyek

A Szövetségi Képviselők Tanácsát megelőző széleskörű konzultáció-sorozat keretén belül pénteken, szeptember 28-án 16.00 órától került sor a fiatal pedagógusok találkozójára a zilahi polgármesteri hivatal tükörtermében.


Ki kell használni az anyanyelvű oktatási számára kínálkozó minden törvényes lehetőséget
Ki kell használni az anyanyelvű oktatási számára kínálkozó minden törvényes lehetőséget
2012.01.20. | Maros , Oktatásügyek

- Az új oktatási törvény alkalmazásának késlekedése ellenére, alapvető célunk, hogy mostantól fogva a magyar nyelvű oktatás terén minél teljesebben éljünk a jogszabály által nyújtott lehetőségekkel, kihasználjunk minden olyan jogot, esélyt, amelyet ez a törvény biztosít számunkra, és ebben nagy szükség van a magyar pedagógusok és önkormányzati vezetők munkájára – jelentette ki Markó Béla miniszterelnök-helyettes pénteken, Marosvásárhelyen.


Az oktatási törvény alkalmazásának kérdéseiről tárgyaltak
Az oktatási törvény alkalmazásának kérdéseiről tárgyaltak
2011.12.16. | Oktatásügyek

Az új oktatási törvény alkalmazásának időszerű kérdéseiről, a magyar oktatást érintő teendőkről tanácsokztak pénteken, Sepsiszentgyörgyön az RMDSZ oktatásért felelős politikusai és a Kovászna megyei magyar tannylevű iskolák igazgatói.  Az eseményre a Szövetségi Képviselők Tanácsának szombati ülését megelőző széleskörű konzultáció-sorozat keretében került sor.


A helyi közösségek kezében vannak az iskolák - Király András oktatási államtitkár Csíkszeredában ismertette az új tanügyi törvényt
A helyi közösségek kezében vannak az iskolák - Király András oktatási államtitkár Csíkszeredában ismertette az új tanügyi törvényt
2011.12.10. | Oktatásügyek , Csík terület

Az új oktatási törvény lehetővé teszi, hogy az iskola olyan legyen, amilyennek a helyi közösség akarja – jelentette ki december 9-én, pénteken Csíkszeredában Király András, az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sportminisztérium RMDSZ-es államtitkára, aki a Hargita megyei polgármesterekkel, iskolaigazgatókkal, szaktanfelügyelőkkel, politikusokkal találkozott, hogy megvitassák az új oktatási törvényt.


Közösség és iskola: a romániai magyar oktatás aktuális kérdései a 2011-2012-es tanévben
2011.11.21. | Oktatásügyek

Figyelembe véve a romániai magyar nyelvű oktatás fontosságát a magyar közösség megtartásában, az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sport Minisztérium, Király András György vezette Kisebbségi Oktatásért felelős Államtitkári Kabinet további találkozókat szervez azokban a megyékben, ahol magyar nyelvű oktatás folyik. A tanácskozások témája továbbra is: Közösség és iskola: a romániai magyar oktatás aktuális kérdései a 2011-2012-es tanévben.