Főoldal > Kovács Jenő > kapcsolódó hírek száma: 7
Kelemen Hunor: Sem Székelyföld, sem Partium, sem a Szórvány nélkül nincs erős képviselet
Kelemen Hunor: Sem Székelyföld, sem Partium, sem a Szórvány nélkül nincs erős képviselet
2016.10.05. | Önkormányzatok

A Szilágy megyei Kémeren tartotta újraalakuló ülését a Partiumi Regionális Önkormányzati Tanács október 5-én, szerdán. A tanácskozás fő témáját a december 11. parlamenti választás adta. Felszólalásaikban a partiumi vezetők azt hangsúlyozták, hogy bár a parlamenti képviselet alapja a szilárd és erős önkormányzatiság, egyik a másik nélkül nem működhet megfelelően és hatékonyan. Ezt húzta alá politikai beszámolójában Kelemen Hunor szövetségi elnök is rámutatva, hogy Partium erősebb lett, mint az elmúlt 4 évben volt, hiszen az RMDSZ-nek új tanácselnökei, alelnökei és polgármesterei vannak a nyári választások óta. Éppen ezért, Partium jó helyzetből tud tovább indulni azon az úton, amelyen a Szövetség az elmúlt 27 évben is haladt. „Nem öncélúan kell követnünk a bejárt utat, hanem azért, mert a 2016-os esztendő mérföldkő Románia számára: a következő években sok minden át fog alakulni körülöttünk” – vezette be az elnök azt a néhány jelentős eseményt, illetve várható fordulatot, amelyre a magyar közösségnek is fel kell készülnie.


Seszták Miklós Nagykárolyban terjeszkedésre biztatta a vállalkozókat
Seszták Miklós Nagykárolyban terjeszkedésre biztatta a vállalkozókat
2016.05.22. |

„Arra biztatom önöket, hogy hozzanak létre leányvállalatokat Magyarországon is és igyekezzenek kihasználni a Magyar kormány nyújtotta lehetőségeket is vállalkozásaik fejlesztéséhez”− mondta Seszták Miklós, Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere. A tárcavezető Nagykárolyban találkozott a kis- és középvállalkozókkal, amelyen részt vett Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ megyei tanácselnök-jelöltje, illetve Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere.   A cégvezetőkkel folytatott beszélgetés a vállalkozások fejlesztése, pályázatok, illetve a pénzlehívással kapcsolatos nehézségekről szólt. 


A határon átnyúló együttműködések erősíthetik a magyar kkv-kat
A határon átnyúló együttműködések erősíthetik a magyar kkv-kat
2015.06.18. | Szatmár

Számtalan pályázati lehetőség nyílik a 2014–2020-as finanszírozási időszakban a kis- és közepes vállalkozások számára, ezek közül azonban a határon átnyúló, úgynevezett HU-RO partnerségek nemcsak összefogást eredményeznek, hanem az erdélyi, partiumi magyar vállalkozók megerősödését is jelenthetik – hangzott el csütörtökön, június 18-án Szatmárnémetiben, a Fedezzük fel – új kezdet az EU-s finanszírozásban elnevezésű konferencia ötödik állomásán. A népes hallgatóság, illetve a meghívott szakelőadók arra keresték közösen a választ, hogyan lehet minél több uniós forrást megnyerni az elkövetkező hat évben, milyen előnyökkel járnak, de milyen buktatói is lehetnek a pályázatoknak.

 


Több uniós pénzből gazdálkodunk
Több uniós pénzből gazdálkodunk

Több uniós pénzből gazdálkodunk a következő hét évben, hívta fel a figyelmet a Szatmár Megyei Önkormányzati Tanács pénteki, Nagykárolyban megtartott ülésén Winkler Gyula EP-képviselő, aki Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ Szatmár megyei elnökének meghívására érkezett Szatmár megyébe. Az esemény házigazdája Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere volt, aki köszöntötte a megye RMDSZ-es polgármestereit, tanácsosait.

 


Focivarázs Kaplonyban az összefogás jegyében
Focivarázs Kaplonyban az összefogás jegyében

Vastaps fogadta a legnépszerűbb magyar labdarúgóklub, a Fradi játékosait Kaplonyban. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Német Demokrata Fórum helyi szervezeteinek közös rendezésében vasárnap kora délután került sor a község labdarúgópályáján a Ferencvárosi Torna Club és a helyeik öregfiúkcsapatainak találkozójára. Közel ezer torokból tört fel a „hajrá Fradi!” és a „hajrá Kaplony!” felkiáltás, amikor is többek között Lipcsei Péter, Mátyus János, Horváth Ferenc kifutott a gyepre.


Hagyományok és jó hangulat
Hagyományok és jó hangulat

Különlegesen jó hangulatú családi délutánná lett a nagykárolyi RMDSZ szervezte bográcsosfőző-verseny. Sok százan kóstolták meg a felettébb ínycsiklandozó ételeket, s beszélgettek egy jót ismerőseikkel, barátaikkal a felújított kastély kertjében.


Kiemelten kell támogatni a kistermelőket!
Kiemelten kell támogatni a kistermelőket!

Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnökököt és Kovács Jenő polgármestert Sógor Csaba EP képviselő is elkísérte Nagykárolyi kampánykörútjára.