Peti András

Peti András

  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


tel.: 0745-265 759

email: petiandras@yahoo.com

Cím:: 540023 Marosvásárhely, Győzelem tér, 3 szám, Maros megye1977. december 20-án születtem Marosvásárhelyen, a Lövéte-i származású élelmiszeripari mérnök édesanyám és a Héderfája-i származású jogtanácsos édesapám elsőszülött gyermekeként. 2003-ban megnősültem, feleségem Rozália, újszülött gyerekgyógyász szakorvos, és van 3 gyermekünk András, Anna és Petra-Rozália.

Öcsém, Péter épületgépész mérnökként dolgozik Marosvásárhelyen.

Az általános iskolát a marosvásárhelyi 20-as számú általános iskolában végeztem. Ugyan ebben az időszakban versenyszerűen tőrvívással, illetve szabadidőben focizással kapcsolódtam ki.

A középiskolát a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Líceumban, informatika szakon végeztem és próbálkoztam a kosárlabdával barátkozni. Aztán következett a jogi egyetem, és egy kedves szomszédunk ajánlására RMDSZ tag vált belőlem.

A 2000. évi helyhatósági választások alkalmával toboroztak az RMDSZ-nél képviselőket a szavazó irodákba, és egy évfolyamtársam támogatásával én is bekerültem egy szavazó bizottságba, ekkor kezdtem megismerkedni a helyi politikai élettel. Négy évvel későbben már az RMDSZ helyi választási kampányába is bekapcsolódtam, Dr. Kelemen Attila polgármester jelölt csapatába. Képeztük az RMDSZ szavazóbiztosokat és akkor kerültem be először RMDSZ képviselőként a Maros Megyei Választási Irodába, a néhai Deák Gyuszi bácsi mellé, akitől volt alkalmam rengeteget tanulni.

A 2008-as helyhatósági választási kampányban Borbély László polgármester jelölt kampánycsapatába kerültem, és miután több helyi körzet támogatta jelölésemet, az RMDSZ előválasztásán megszavaztak jelöltnek a városi képviselő testületbe. 2008. júniusától a marosvásárhelyi Önkormányzat képviselő-testületi tagja vagyok, és a jogi szakbizottság elnöki tisztségét töltöm be.

2009-től Dr. Kelemen Attila Maros Megyei RMDSZ elnök felkérésére a Megyei RMDSZ Civil szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős ügyvezető alelnöki tisztségét töltöttem be, 2010-től pedig Borbély László miniszter által vezetett Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztériumban tevékenykedtem tanácsosként. 2011-től SZKT tag vagyok a Maros megyei RMDSZ részéről.

2013 februárjától a Marosvásárhelyi RMDSZ elnöke vagyok.