Főoldal > Sógor Csaba > kapcsolódó hírek száma: 475
Strasbourgban bemutatták a veszélyeztetett nyelvek online-atlaszát
Strasbourgban bemutatták a veszélyeztetett nyelvek online-atlaszát

Az Európai Parlament (EP) Hagyományos Kisebbségek, Nemzeti Közösségek és Nyelvek kérdésével foglalkozó Frakcióközi Munkacsoportja (Kisebbségi Intergroup), melynek tagja Sógor Csaba RMDSZ-es EP képviselő is, január 17-én tartotta évnyitó ülését. Anahit Minasyan, UNESCO-s programszakértő és Dr. Christopher Moseley, felelős szerkesztő ismertették az európai döntéshozókkal a világ veszélyeztetett nyelveit leíró atlasz harmadik, bővített kiadását.


Egy esztendő – két nehéz választás 

Egy esztendő – két nehéz választás 

2012.12.16. |

Marosvásárhelyen, a Nemzeti Színházban tartotta az év utolsó ülését a Szövetségi Képviselők Tanácsa. Kelemen Hunor szövetségi elnök politikai beszámolójában elmondta, egy olyan esztendőt hagy a háta mögött az erdélyi magyarság és a Szövetség, amelyben két választási kampány és az elmúlt 23 év két legnehezebb választása zajlott le, a tét pedig mindkét esetben óriási volt.


Változatlanul az RMDSZ képviseli az erdélyi magyarságot – hangzott el Strasbourgban a Kisebbségi Intergroup ülésén

Az Európai Parlament (EP) Hagyományos Kisebbségek, Nemzeti Közösségek és Nyelvek kérdésével foglalkozó Frakcióközi Munkacsoportjának (Kisebbségi Intergroup) mai strasbourgi ülésén Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője beszámolt a romániai választási eredményekről.


Minden magyar ember tehet azért, hogy december 9-ét az összetartozás napjaként írjuk be történelmünkbe!
Minden magyar ember tehet azért, hogy december 9-ét az összetartozás napjaként írjuk be történelmünkbe!
2012.12.08. | Parlamenti választások

Utolsó állomásához érkezett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által szervezett, „Erdélyi Értékek” nevet viselő karaván. Aranyosgyéresen, a Városi Művelődési Ház színpadán fellépett a széki Fekete-Piros néptánccsoport, az aranyosegerbegyi Árvalányhaj kórus, Szabó Zoltán, a Médiabefutó felfedezettje, Zsók Levente, az Erdélyi Humorfesztivál nyertese és a Showder Klub humoristája, illetve a Kolozsvári Magyar Opera művésztársulata.


2014 a Család Nemzetközi Éve lesz - Sógor Csaba elsőként írta alá az IFED-nyilatkozatot
2014 a Család Nemzetközi Éve lesz - Sógor Csaba elsőként írta alá az IFED-nyilatkozatot
2012.12.07. | Európai Parlament , család

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti (EP) képviselő december 6-án elsőként csatlakozott aláírásával a Nemzetközi Családfejlesztési Szövetségnek (International Federation for Family Development - IFED) a 2014-es év távlatában készült   nyilatkozatához.


Az erdélyi magyarok körében tapasztalható a legvisszafogottabb mértékű asszimiláció - Veres Valér előadásai Brüsszelben
Az erdélyi magyarok körében tapasztalható a legvisszafogottabb mértékű asszimiláció - Veres Valér előadásai Brüsszelben
2012.11.27. | Brüsszel , Kisebbségvédelem

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti (EP) képviselő meghívására Brüsszelben, november 26-án este, a HUNINEU iroda gyűléstermében, valamint ma, november 27-én az EP-ben, a Magyar Néppárti Delegáció ülésén Veres Valér szociológus, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem docense, a Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézetének igazgatója tartott előadást.


Az RMDSZ-nek köszönhetően néptánccsoport alakult Szováton
Az RMDSZ-nek köszönhetően néptánccsoport alakult Szováton

Hegedüs Csilla képviselőjelölt, Lőrinczi Zoltán szenátorjelölt és Sógor Csaba EP-képviselő november 24-én Szováton ajtóról ajtóra jártak, több mint 200 helybélivel találkoztak és beszélgettek.


Átadták a felújított mezőkeszüi utat
Átadták a felújított mezőkeszüi utat

Hegedüs Csilla mezőségi képviselőjelölt, Lőrinczi Zoltán szenátorjelölt, Sógor Csaba EP-képviselő, Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, Horea Uioreanu, a Kolozs Megyei Tanács elnöke, Horváth Márton polgármester jelenlétében november 24-én 13 órakor átadáták a felújított mezőkeszüi utat. Az út felújítását a Kolozs Megyei Tanács finanszírozta, az RMDSZ frakciójának kezdeményezésére.


Az Európai Unió elvárja Romániától, hogy működőképes területi egységeket hozzon létre – Temesváron tartott sajtótájékoztatót Sógor Csaba európai parlamenti képviselő

Románia regionális átszervezésének szükségességét hangsúlyozta Sógor Csaba, az RMDSZ európai parlamenti képviselője, Halász Ferenc, az RMDSZ Temes megyei elnöke, képviselőjelöltje és Molnár Zsolt Temesvár 2-es körzetében induló képviselőjelölt november 23-én délelőtt, Temesváron tartott sajtótájékoztatón.


Sógor: A szolidaritás, szubszidiaritás és felelősség európai elveiből még kevesebbet vettünk át, mint amennyi pénzt tudtunk lehívni az uniós támogatásokból

„Romániában az elmúlt 20 évben az egyik legnagyobb problémát a túlzott központosítás jelentette. Meg kell teremtenünk a lehetőséget arra, hogy minél több döntés regionális és helyi szinten szülessen, hiszen a közösségek életében eredménytelen a központi szintű döntéshozatal” – mondta el Sógor Csaba, az RMDSZ európai parlamenti képviselője az Academia de Advocacy által szervezett Románia Regionalizálása – Miért? cím közmeghallgatáson tartott előadásában, november 23-án Temesváron, ahol Temes megyei RMDSZ meghívásából vett részt.