Főoldal > Tamás Sándor > kapcsolódó hírek száma: 309
Felújítják a Székely Nemzeti Múzeumot Sepsiszentgyörgyön
Felújítják a Székely Nemzeti Múzeumot Sepsiszentgyörgyön
2017.04.12. | területi hírek

A Székely Nemzeti Múzeum felújításáról szóló pályázat költségvetéséről, a civil szervezeteknek szóló pályázatok leadási határidőjéről döntöttek többek között a Kovászna megyei tanácsosok a szerdai rendkívüli gyűlésen. Elfogadták a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum épületegyüttesének felújításáról szóló európai uniós pályázat költségvetését, amely a kiértékelési és kiválasztási szakasz után kis mértékben módosult.


Az erdélyi magyar orvostársadalom ünnepe Kovásznán
Az erdélyi magyar orvostársadalom ünnepe Kovásznán
2017.04.07. | Kovászna , területi hírek

Több mint négyszáz orvos vesz részt Kovásznán az Erdélyi Múzeum-Egyesület Orvos és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya által szervezett 27. Tudományos Ülésen. Az esemény ünnepélyes megnyitóját csütörtök este tartották, amelyen részt vett a rendezvény fővédnökeként Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke is, aki üdvözlő beszédében az orvosok aktív részvételét kérte a háromszéki gyógyturizmus szakmai megalapozásában és népszerűsítésében.


Esélyegyenlőségért felelő biztos lett az Európai Régiók Közgyűlésében Kovászna megye tanácsosa
Esélyegyenlőségért felelő biztos lett az Európai Régiók Közgyűlésében Kovászna megye tanácsosa
2017.04.01. |

Az Európai Régiók Közgyűlésének (AER) március 21-23. között Londonban megtartott ülésszakán került sor a szervezet három bizottságának tisztújító ülésére. Az újonnan megválasztott nyolc vezető közül kettő a romániai régiók képviseletében jutott tisztséghez: a Kovászna megyét képviselő Klárik Attilát az Oktatási, Ifjúsági és Művelődési Bizottság keretén belül a jogi esélyegyenlőségért felelő biztossá választották, a Temes megyei önkormányzatot képviselő Mihai Ritivoiut pedig a Szociális és Egészségügyi Bizottság alelnökévé.


Székelyföldi összefogás a katolikus iskoláért
Székelyföldi összefogás a katolikus iskoláért
2017.03.18. |

Maros, Hargita és Kovászna megye tanácsainak elnökei is részt vettek március 18-án, szombaton a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébániatemplomban a katolikus iskoláért meghirdetett közös imán. Péter Ferenc, Borboly Csaba és Tamás Sándor a templomi imát követően közös állásfoglalást fogalmazott meg, amelyben szolidaritásáról és támogatásáról biztosítja a katolikus iskola tanárait, diákjait és szülői közösségét.


Kezdődik a kommandói tábor építése
Kezdődik a kommandói tábor építése
2017.03.11. |

Új ifjúsági tábor épül Kommandón, a hajdani pionírtábor helyére három margarétás panzió és hostel kategóriának megfelelő létesítményt épít a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola. Ezen a héten már lebontották a közel negyvenéves faházikókat és az időjárás függvényében hamarosan megkezdődik az építkezés, a tervek szerint jövő nyáron az átadás is megtörténik – számolt be Gáj Nándor, a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola igazgatója.


Újraalakult az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsa
Újraalakult az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsa
2017.02.24. | Önkormányzatok

Az Országos Önkormányzati Tanács (OÖT) legfőbb feladata a parlamenti képviseleti munkát úgy kiegészíteni, hogy a Szövetség két frakciója olyan törvényeket kezdeményezhessen, amelyek valós segítséget jelentenek az önkormányzatok működésében, a helyi közösségek jólétének biztosításában – hangzott el azon a február 24-i, pénteki alakuló ülésen, amelyen Borboly Csabát választották a testület elnökévé.


Újabb magyarországi támogatás a kommandói iskolának
Újabb magyarországi támogatás a kommandói iskolának
2017.02.20. |

Közel fél millió forintos támogatást kapott a leégett kommandói iskola a hétvégén megtartott jótékonysági veszprémi megyebálon, illetve további 500 ezer forintot a Zala Megyei Közgyűléstől. A Kovászna megye testvérmegyéitől kapott összeget az intézmény felszerelésére fordítják.


Minden követ megmozgatnak a kommandói iskoláért
Minden követ megmozgatnak a kommandói iskoláért
2017.02.10. |

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, illetve Sebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa beadvánnyal fordultak a fejlesztési minisztériumot vezető Sevil Shhaidehez. A beadványban a kommandói Horn Dávid iskola számára több mint 3,5 millió lejt igényelnek.


A prefektus matekja páratlan, de nem hibátlan
A prefektus matekja páratlan, de nem hibátlan
2017.02.08. |

A Kovászna megyei kormányhivatal és a megyei tanács közt több jogi csetepaté is zajlott az elmúlt évek során. Nemrégiben Sebastian Cucu prefektus a sajtónak nyilatkozva tagadta Tamás Sándor azon kijelentését, amely szerint az általa vezetett prefektusi hivatal 2012 óta több, mint száz esetben talált kivetnivalót a különböző önkormányzatok tevékenységében, eljárásában, működésében.


A pálinka a székelyeké is!
A pálinka a székelyeké is!
2017.01.31. |

Kovászna, Hargita és Maros megye tanácselnökei kéréssel fordulnak Magyarország Kormányához a pálinkatörvény módosítását kérve azért, hogy az erdélyi pálinkáriumok is megkaphassák a pálinka márkanév használatának jogát. Hiszen a jelenleg hatályos törvény értelmében az erdélyiek nem tüntethetik fel párlataikon a pálinka kifejezést magyar nyelven.