Főoldal > Tamás Sándor > kapcsolódó hírek száma: 312
Minden követ megmozgatnak a kommandói iskoláért
Minden követ megmozgatnak a kommandói iskoláért
2017.02.10. |

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, illetve Sebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa beadvánnyal fordultak a fejlesztési minisztériumot vezető Sevil Shhaidehez. A beadványban a kommandói Horn Dávid iskola számára több mint 3,5 millió lejt igényelnek.


A prefektus matekja páratlan, de nem hibátlan
A prefektus matekja páratlan, de nem hibátlan
2017.02.08. |

A Kovászna megyei kormányhivatal és a megyei tanács közt több jogi csetepaté is zajlott az elmúlt évek során. Nemrégiben Sebastian Cucu prefektus a sajtónak nyilatkozva tagadta Tamás Sándor azon kijelentését, amely szerint az általa vezetett prefektusi hivatal 2012 óta több, mint száz esetben talált kivetnivalót a különböző önkormányzatok tevékenységében, eljárásában, működésében.


A pálinka a székelyeké is!
A pálinka a székelyeké is!
2017.01.31. |

Kovászna, Hargita és Maros megye tanácselnökei kéréssel fordulnak Magyarország Kormányához a pálinkatörvény módosítását kérve azért, hogy az erdélyi pálinkáriumok is megkaphassák a pálinka márkanév használatának jogát. Hiszen a jelenleg hatályos törvény értelmében az erdélyiek nem tüntethetik fel párlataikon a pálinka kifejezést magyar nyelven.


RMDSZ-MPP: folytatják az elkezdett együttműködést
RMDSZ-MPP: folytatják az elkezdett együttműködést
2017.01.25. |

Január 25-én, hétfőn tartották idei első közös tanácskozásukat az RMDSZ és az MPP Kovászna Megye Tanácsa keretében működő frakciói. A közös frakcióülés célja, hogy kielemezzék az elmúlt év megvalósításait, valamint meghatározzák azokat a feladatokat, amelyek prioritást élveznek ebben az évben.


Teljesen újraépítik a kommandói iskolát
Teljesen újraépítik a kommandói iskolát
2017.01.16. |

Teljesen újraépítik a január 9-én nagyrészt leégett kommandói iskolát, ugyanis a tűzvész után lehetetlen helyreállítani. Ma, január 16-án a megyei önkormányzat kiállította az építkezési engedélyt a sürgősségi beavatkozások elkezdésére ahhoz, hogy ideiglenesen elkezdjék a maradék épületben az oktatást – hangzott el a megyei önkormányzat és Kommandó község vezetőségének operatív találkozóján.


Új iskola épül Kommandóra
Új iskola épül Kommandóra
2017.01.11. |

„Rossz helyzetekből is lehet jól kikerülni: a részint leégett, részint súlyosan megrongálódott kommandói iskolát új épülettel pótoljuk. A sajnálatos eset rövidtávon megnehezíti a község diákjainak helyzetét, viszont új iskolát építünk, amely már az aktuális követelményeknek felel meg, így, reményeink szerint a következő tanévet már sokkal jobb körülmények közt fejezik be a megye legmagasabban fekvő településén” − fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.


Megfordult a negatív spirál
Megfordult a negatív spirál
2016.12.13. |

Kovászna megyében három biztosan bejutó képviselője és egy szenátora van az RMDSZ-nek. A visszaosztásokat követően szinte biztos még egy szenátori mandátum, de a negyedik képviselő bejutására is van esély. A választásokat követően, december 12-én, hétfőn tartott sajtótájékoztatót a Szövetség megyei listáján induló Fejér László, Miklós Zoltán, Benkő Erika, Márton Árpád, Kulcsár-Terza József, Könczei Csaba, valamint az RMDSZ megyei és városi elnökei, Tamás Sándor és Antal Árpád.


Erős képviseletről döntünk vasárnap
Erős képviseletről döntünk vasárnap
2016.12.08. |

December 8-án, csütörtökön tartotta kampányzáró sajtótájékoztatóját az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete, amelyen Tamás Sándor megyei elnök és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere mellett a háromszéki magyar összefogás listáján induló hat képvisel- és szenátorjelölt is részt vett. Vasárnap sorsdöntő fordulathoz ér az erdélyi magyarok sorsa, most minden magyar ember tehet ennek érdekében, hangzott el a sajtótájékoztatón.


Erősítenék a gazdák biztonságérzetét – a három székelyföldi megyeelnök is aláírta a megállapodást az RMGE-vel
Erősítenék a gazdák biztonságérzetét – a három székelyföldi megyeelnök is aláírta a megállapodást az RMGE-vel
2016.12.07. |

Hargita, Kovászna és Maros megye tanácsa is csatlakozott ahhoz a megállapodáshoz, amelyet az RMDSZ kötött novemberben a Romániai Magyar Gazdák Egyesületével (RMGE). A három megyeelnök – Borboly Csaba, Tamás Sándor, Péter Ferenc – december 6-án, kedden írta alá az Összefogás a vidékért című dokumentumot a csíkszeredai megyeházán Sebestyén Csaba RMGE-elnökkel. Az egyezményben a felek vállalják, hogy együttműködnek az erdélyi magyar vidék érdekében, a falu kulturális értékeinek megmentésében és gazdasági megerősödésében, valamint egy erdélyi vidékfejlesztési stratégia kidolgozásában.


Egy csepp magyarság − a ploiești magyar közösség tagjaival találkoztak az RMDSZ háromszéki  képviselői
Egy csepp magyarság − a ploiești magyar közösség tagjaival találkoztak az RMDSZ háromszéki képviselői
2016.12.04. |

A közel 150 éves múltra visszatekintő szerény számú ploiești magyar közösség tagjaival találkoztak az RMDSZ háromszéki képviselői december 4-én.