Főoldal > Tamás Sándor > kapcsolódó hírek száma: 309
RMDSZ-MPP: folytatják az elkezdett együttműködést
RMDSZ-MPP: folytatják az elkezdett együttműködést
2017.01.25. |

Január 25-én, hétfőn tartották idei első közös tanácskozásukat az RMDSZ és az MPP Kovászna Megye Tanácsa keretében működő frakciói. A közös frakcióülés célja, hogy kielemezzék az elmúlt év megvalósításait, valamint meghatározzák azokat a feladatokat, amelyek prioritást élveznek ebben az évben.


Teljesen újraépítik a kommandói iskolát
Teljesen újraépítik a kommandói iskolát
2017.01.16. |

Teljesen újraépítik a január 9-én nagyrészt leégett kommandói iskolát, ugyanis a tűzvész után lehetetlen helyreállítani. Ma, január 16-án a megyei önkormányzat kiállította az építkezési engedélyt a sürgősségi beavatkozások elkezdésére ahhoz, hogy ideiglenesen elkezdjék a maradék épületben az oktatást – hangzott el a megyei önkormányzat és Kommandó község vezetőségének operatív találkozóján.


Új iskola épül Kommandóra
Új iskola épül Kommandóra
2017.01.11. |

„Rossz helyzetekből is lehet jól kikerülni: a részint leégett, részint súlyosan megrongálódott kommandói iskolát új épülettel pótoljuk. A sajnálatos eset rövidtávon megnehezíti a község diákjainak helyzetét, viszont új iskolát építünk, amely már az aktuális követelményeknek felel meg, így, reményeink szerint a következő tanévet már sokkal jobb körülmények közt fejezik be a megye legmagasabban fekvő településén” − fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.


Megfordult a negatív spirál
Megfordult a negatív spirál
2016.12.13. |

Kovászna megyében három biztosan bejutó képviselője és egy szenátora van az RMDSZ-nek. A visszaosztásokat követően szinte biztos még egy szenátori mandátum, de a negyedik képviselő bejutására is van esély. A választásokat követően, december 12-én, hétfőn tartott sajtótájékoztatót a Szövetség megyei listáján induló Fejér László, Miklós Zoltán, Benkő Erika, Márton Árpád, Kulcsár-Terza József, Könczei Csaba, valamint az RMDSZ megyei és városi elnökei, Tamás Sándor és Antal Árpád.


Erős képviseletről döntünk vasárnap
Erős képviseletről döntünk vasárnap
2016.12.08. |

December 8-án, csütörtökön tartotta kampányzáró sajtótájékoztatóját az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete, amelyen Tamás Sándor megyei elnök és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere mellett a háromszéki magyar összefogás listáján induló hat képvisel- és szenátorjelölt is részt vett. Vasárnap sorsdöntő fordulathoz ér az erdélyi magyarok sorsa, most minden magyar ember tehet ennek érdekében, hangzott el a sajtótájékoztatón.


Erősítenék a gazdák biztonságérzetét – a három székelyföldi megyeelnök is aláírta a megállapodást az RMGE-vel
Erősítenék a gazdák biztonságérzetét – a három székelyföldi megyeelnök is aláírta a megállapodást az RMGE-vel
2016.12.07. |

Hargita, Kovászna és Maros megye tanácsa is csatlakozott ahhoz a megállapodáshoz, amelyet az RMDSZ kötött novemberben a Romániai Magyar Gazdák Egyesületével (RMGE). A három megyeelnök – Borboly Csaba, Tamás Sándor, Péter Ferenc – december 6-án, kedden írta alá az Összefogás a vidékért című dokumentumot a csíkszeredai megyeházán Sebestyén Csaba RMGE-elnökkel. Az egyezményben a felek vállalják, hogy együttműködnek az erdélyi magyar vidék érdekében, a falu kulturális értékeinek megmentésében és gazdasági megerősödésében, valamint egy erdélyi vidékfejlesztési stratégia kidolgozásában.


Egy csepp magyarság − a ploiești magyar közösség tagjaival találkoztak az RMDSZ háromszéki  képviselői
Egy csepp magyarság − a ploiești magyar közösség tagjaival találkoztak az RMDSZ háromszéki képviselői
2016.12.04. |

A közel 150 éves múltra visszatekintő szerény számú ploiești magyar közösség tagjaival találkoztak az RMDSZ háromszéki képviselői december 4-én.  


Kövér László: az erdélyi magyarság érdekeit tartjuk szem előtt
Kövér László: az erdélyi magyarság érdekeit tartjuk szem előtt
2016.11.28. |

Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke háromnapos erdélyi körútján Sepsiszentgyörgyön, november 27-én számos rendezvényen és találkozón vett részt. Beszédet mondott a zsúfolásig telt Krisztus Király Római Katolikus Templomban tartott adventi szentmisén, az ezt követő sajtóbeszélgetés után pedig a Székely Nemzeti Múzeumban tartott közéleti fórumon több mint 110 résztvevő: háromszéki intézményvezető, iskolaigazgató, orvos, vállalkozó, önkormányzati vezető, egyházi képviselő és fiatal előtt beszélt a december 11-ei választások tétjéről.


Közös tiltakozás az iskolamegszüntetés ellen
Közös tiltakozás az iskolamegszüntetés ellen
2016.11.10. |

Erdély-szerte tiltakozó megmozdulásokra kerül sor szombaton, november 12-én a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ellehetetlenítése miatt. Sepsiszentgyörgyön az Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Magyar Polgári Párt, illetve az Erdélyi Magyar Néppárt képviselői közösen jelentették be, hogy csatlakoznak a szombaton 15 órától, a megyeszék főterén zajló tüntetéshez. Az eseményt a római katolikus egyház kezdeményezte, hozzájuk csatlakoztak a többi magyar történelmi egyházak, illetve a magyar politikai alakulatok.


A megyei földosztó bizottságok megszüntetését szeretnék – a közigazgatás reformjára vonatkozó javaslatokat fogalmaztak meg önkormányzati vezetők
A megyei földosztó bizottságok megszüntetését szeretnék – a közigazgatás reformjára vonatkozó javaslatokat fogalmaztak meg önkormányzati vezetők
2016.11.09. |

Nyolc pontban fogalmazták meg fejlesztési, reformálási javaslataikat RMDSZ-es önkormányzati vezetők azon az értekezleten, amelyet a közigazgatási átszervezés témájával szervezett Hargita Megye Tanácsa november 8-án, kedden a csíkszeredai megyeházán. Szükségesnek látják a megyei földosztó bizottságok, valamint a prefektusi intézmény megszüntetését, kérik a kormány által a válság ürügyén az önkormányzatoktól elvett pénzek visszaadását, a 215-ös, helyi közigazgatási törvény módosítását, a közigazgatásban dolgozók bérének emelését, gyorsforgalmi utakat a székelyföldi városok között. Továbbá ellenzik a községek összevonását, és határozottan kiállnak Székelyföld fejlesztési régió terve mellett.