Főoldal > Tamás Sándor > kapcsolódó hírek száma: 316
Székelyföldi összefogás a katolikus iskoláért
Székelyföldi összefogás a katolikus iskoláért
2017.03.18. |

Maros, Hargita és Kovászna megye tanácsainak elnökei is részt vettek március 18-án, szombaton a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébániatemplomban a katolikus iskoláért meghirdetett közös imán. Péter Ferenc, Borboly Csaba és Tamás Sándor a templomi imát követően közös állásfoglalást fogalmazott meg, amelyben szolidaritásáról és támogatásáról biztosítja a katolikus iskola tanárait, diákjait és szülői közösségét.


Kezdődik a kommandói tábor építése
Kezdődik a kommandói tábor építése
2017.03.11. |

Új ifjúsági tábor épül Kommandón, a hajdani pionírtábor helyére három margarétás panzió és hostel kategóriának megfelelő létesítményt épít a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola. Ezen a héten már lebontották a közel negyvenéves faházikókat és az időjárás függvényében hamarosan megkezdődik az építkezés, a tervek szerint jövő nyáron az átadás is megtörténik – számolt be Gáj Nándor, a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola igazgatója.


Újraalakult az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsa
Újraalakult az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsa
2017.02.24. | Önkormányzatok

Az Országos Önkormányzati Tanács (OÖT) legfőbb feladata a parlamenti képviseleti munkát úgy kiegészíteni, hogy a Szövetség két frakciója olyan törvényeket kezdeményezhessen, amelyek valós segítséget jelentenek az önkormányzatok működésében, a helyi közösségek jólétének biztosításában – hangzott el azon a február 24-i, pénteki alakuló ülésen, amelyen Borboly Csabát választották a testület elnökévé.


Újabb magyarországi támogatás a kommandói iskolának
Újabb magyarországi támogatás a kommandói iskolának
2017.02.20. |

Közel fél millió forintos támogatást kapott a leégett kommandói iskola a hétvégén megtartott jótékonysági veszprémi megyebálon, illetve további 500 ezer forintot a Zala Megyei Közgyűléstől. A Kovászna megye testvérmegyéitől kapott összeget az intézmény felszerelésére fordítják.


Minden követ megmozgatnak a kommandói iskoláért
Minden követ megmozgatnak a kommandói iskoláért
2017.02.10. |

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, illetve Sebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa beadvánnyal fordultak a fejlesztési minisztériumot vezető Sevil Shhaidehez. A beadványban a kommandói Horn Dávid iskola számára több mint 3,5 millió lejt igényelnek.


A prefektus matekja páratlan, de nem hibátlan
A prefektus matekja páratlan, de nem hibátlan
2017.02.08. |

A Kovászna megyei kormányhivatal és a megyei tanács közt több jogi csetepaté is zajlott az elmúlt évek során. Nemrégiben Sebastian Cucu prefektus a sajtónak nyilatkozva tagadta Tamás Sándor azon kijelentését, amely szerint az általa vezetett prefektusi hivatal 2012 óta több, mint száz esetben talált kivetnivalót a különböző önkormányzatok tevékenységében, eljárásában, működésében.


A pálinka a székelyeké is!
A pálinka a székelyeké is!
2017.01.31. |

Kovászna, Hargita és Maros megye tanácselnökei kéréssel fordulnak Magyarország Kormányához a pálinkatörvény módosítását kérve azért, hogy az erdélyi pálinkáriumok is megkaphassák a pálinka márkanév használatának jogát. Hiszen a jelenleg hatályos törvény értelmében az erdélyiek nem tüntethetik fel párlataikon a pálinka kifejezést magyar nyelven.


RMDSZ-MPP: folytatják az elkezdett együttműködést
RMDSZ-MPP: folytatják az elkezdett együttműködést
2017.01.25. |

Január 25-én, hétfőn tartották idei első közös tanácskozásukat az RMDSZ és az MPP Kovászna Megye Tanácsa keretében működő frakciói. A közös frakcióülés célja, hogy kielemezzék az elmúlt év megvalósításait, valamint meghatározzák azokat a feladatokat, amelyek prioritást élveznek ebben az évben.


Teljesen újraépítik a kommandói iskolát
Teljesen újraépítik a kommandói iskolát
2017.01.16. |

Teljesen újraépítik a január 9-én nagyrészt leégett kommandói iskolát, ugyanis a tűzvész után lehetetlen helyreállítani. Ma, január 16-án a megyei önkormányzat kiállította az építkezési engedélyt a sürgősségi beavatkozások elkezdésére ahhoz, hogy ideiglenesen elkezdjék a maradék épületben az oktatást – hangzott el a megyei önkormányzat és Kommandó község vezetőségének operatív találkozóján.


Új iskola épül Kommandóra
Új iskola épül Kommandóra
2017.01.11. |

„Rossz helyzetekből is lehet jól kikerülni: a részint leégett, részint súlyosan megrongálódott kommandói iskolát új épülettel pótoljuk. A sajnálatos eset rövidtávon megnehezíti a község diákjainak helyzetét, viszont új iskolát építünk, amely már az aktuális követelményeknek felel meg, így, reményeink szerint a következő tanévet már sokkal jobb körülmények közt fejezik be a megye legmagasabban fekvő településén” − fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.