Főoldal > Verestóy Attila > kapcsolódó hírek száma: 53
Lakossági fórum Derzsben
Lakossági fórum Derzsben

November 12-én Székelyderzsben szervezett lakossági fórumot az RMDSZ.


Az időseket köszöntötték Székelyvarságon
Az időseket köszöntötték Székelyvarságon

Szépkorú lakóit ünnepelte november 11-én, vasárnap Székelyvarság, azon tanyavilágos településünk, mely az utóbbi években ráállt nemcsak az életbenmaradás, hanem a fejlődés útjára.


Sikeres Székelyföldért dolgozunk - Kelemen Hunor szövetségi elnök a MIÉRT konferenciáján
Sikeres Székelyföldért dolgozunk - Kelemen Hunor szövetségi elnök a MIÉRT konferenciáján

Kelemen Hunor szövetségi elnök november 10-én, szombaton, részt vett a Magyar Ifjúsági Értekezlet és a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács szervezésében a MIÉRT Székelyföldi Ifjúsági Konferencia hivatalos megnyitóján, Gyergyószentmiklóson.


Hargita megyei hírösszefoglaló
Hargita megyei hírösszefoglaló

A természeti kincsek megbecsülésére nevelnek


Bokor Sándor: 8 év alatt 7,5 millió eurót hoztunk a településre

Lakossági fórumon találkozott Parajdon a község szavazó polgáraival Bokor Sándor, a település jelenlegi polgármestere, aki az idei helyhatósági választásokon a Szövetség színeiben száll versenybe Parajd polgármesteri székéért. A beszélgetésen részt vett dr. Verestóy Attila szenátor is.


Lakossági fórum Felső- és Alsósófalván

Újabb lakossági fórumok keretén belül találkozott a választópolgárokkal Parajd községhez tartózó Felső- és Alsósófalvi kultúrotthonokban Bokor Sándor, az RMDSZ polgármesterjelöltje. A két Sófalván rendezett találkozókra Verestóy Attila szenátor és Ambrus Sándor, az RMDSZ megyei tanácsos jelöltje is elkísérték.


Felavatták a „Borvizek útja” homoródfürdői állomását

Felavatták a „Borvizek útja” elnevezésű projekt homoródfürdői állomásának, modernizációs munkálatainak eredményeit. Homoródfürdőn az elvégzett felújítások során utcákat, sétányokat alakítottak ki, zöld övezeteket létesítettek és faszerkezetű forráspavilonokat állítottak fel. Az ünnepségen Borboly Csaba megyeitanács-elnök, dr. Verestóy Attila udvarhelyszéki szenátor és Burus Ella-Mária, Szentegyháza polgármestere volt jelen.


Minden magyar számít! - Kelemen Hunor szövetségi elnök Udvarhelyszék településein kampányolt
Minden magyar számít! - Kelemen Hunor szövetségi elnök Udvarhelyszék településein kampányolt

Homoródszentmártonra, Székelykeresztúrra és Bögözre látogatott csütörtökön, május 24-én Kelemen Hunor szövetségi elnök, ahol az RMDSZ helyi jelöltjeivel közösen lakossági fórumokon vett részt.


Hiteles, tapasztalt jelöltjei vannak az RMDSZ-nek  - Kelemen Hunor szövetségi elnök Udvarhelyen
Hiteles, tapasztalt jelöltjei vannak az RMDSZ-nek - Kelemen Hunor szövetségi elnök Udvarhelyen

„Azért jöttem Udvarhelyszékre, hogy személyes jelenlétemmel is támogassam a Szövetség helyi jelöltjeit és kampányát. Ezelőtt négy évvel jó döntést hozott az RMDSZ, amikor Bunta Leventét indította polgármesternek Székelyudvarhelyen, azóta pedig a város fejlődését látva úgy gondoljuk, folytatnia kell az elkezdett munkát” – mondta el Kelemen Hunor szövetségi elnök május 25-én, pénteken udvarhelyi sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Verestóy Attila szenátor, az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi szervezetének elnöke és Bunta Levente, az RMDSZ székelyudvarhelyi polgármester-jelöltje.


Avatóünnepség Máréfalván
Avatóünnepség Máréfalván

 A máréfalvi Nyirő József Általános Iskola épületének felújítása 2007-ben kezdődött el a helyi- és megyei önkormányzat támogatásának, illetve az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetően. A több, mint 2,2 millió lejes beruházás 280 máréfalvi gyereknek és oktatónak biztosít jobb és élhetőbb iskolai körülményeket. A korszerűsített máréfalvi iskola avatójára csütörtökön, május 24-én délelőtt került sor. Az eseményen jelen volt dr. Verestóy Attila szenátor, Borboly Csaba, a Hargita Megyei tanács elnöke, Dávid Lajos, az RMDSZ máréfalvi polgármestere, valamint a helyi közösség kiemelkedő személyiségei.