Főoldal > Winkler Gyula > kapcsolódó hírek száma: 586
Winkler: Föderális Európává kell alakulnia az EU-nak
2012.05.10. | Európai Unió

Az Európai Unió nem maradhat fenn csak gazdasági unióként és közös piacként, az EU jövője a föderalizáláson múlik – fogalmazott Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője írásbeli hozzászólásában. A Brüsszelben plenáris ülést tartó EP szerdán Európa jövője címmel tartott vitát.


Hagyományteremtő Hunyad Megyei Magyar Napok
2012.05.06. | Hunyad

A harmadik alkalommal megszervezett Hunyad Megyei Magyar Napok rendezvénysorozata új hagyományt teremtett – vélte Winkler Gyula, EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke. A nagy sikerű rendezvénysorozat május 6-án, vasárnap ér véget.


Az RMDSZ Hunyad megyei szervezete felkészült a választási kampányra
Az RMDSZ Hunyad megyei szervezete felkészült a választási kampányra

Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke ezen a hétvégén a helyi RMDSZ elnökökkel és kampányfelelősökkel tartott megbeszélést.


Húsz településen állított jelöltlistát az RMDSZ Hunyad megyében

Az elmúlt két évtizedben először tett le jelöltlistát húsz településen az RMDSZ Hunyad megyei szervezete –  jelentette be dévai sajtótájékoztatóján Winkler Gyula megyei elnök.


Vajdahunyad sikeréhez elengedhetetlen a helyi ipar felélesztése
2012.05.02. | Hunyad

Winkler Gyula szerint Hunyad megye sikere és gazdasági talpra állása az ipari hagyományok felélesztésétől, az itt lakók ipari készségeinek kihasználásától és az altalajkincsek ésszerű felhasználásától függ.


Winkler: Közös jövőnk és a békés együttélés kulcsa egymás kölcsönös megbecsülése
2012.05.01. | Hunyad

A III. Hunyad Megyei Magyar Napok rendezvényeinek legfontosabb jellemzője a családcentrikusság és az itt élő közösségek egymás iránti kölcsönös megbecsülése – összegezte az magyar napok idei központi gondolatát Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke.


A magyar kultúra nemzetünk támpontja - Kelemen Hunor a Hunyad Megyei Magyar Napok megnyitó ünnepségén
A magyar kultúra nemzetünk támpontja - Kelemen Hunor a Hunyad Megyei Magyar Napok megnyitó ünnepségén
2012.04.30. | Hunyad

Családcentrikus rendezvények szerepelnek a harmadik alkalommal megszervezett Hunyad Megyei Magyar Napok egész héten át tartó programjában, amely a szervezők tervei szerint Brádtól Urikányig megmozgatja majd a megye magyar közösségét.


Az önkormányzati választásokra készül a Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Az önkormányzati választásokra készül a Romániai Magyar Demokrata Szövetség
2012.04.29. | Hunyad

„A Romániai Magyar Demokrata Szövetség számára ebben a pillanatban az önkormányzati választásokra való felkészülés a legfontosabb” – nyilatkozta Kelemen Hunor szövetségi elnök április 29-én, vasárnap, Déván. Az RMDSZ elnöke a Szövetség Hunyad megyei szervezetének meghívására érkezett a megyébe, a harmadik alkalommal megszervezett Hunyad Megyei Magyar Napok megnyitójára.


Brassói vállalkozóknak is bemutatta Winkler Gyula az Erdély 2020 fejlesztési tervet
Brassói vállalkozóknak is bemutatta Winkler Gyula az Erdély 2020 fejlesztési tervet
2012.04.22. | Brassó , gazdaság , Erdély 2020

Fontosnak tartjuk, hogy az Erdély 2020 fejlesztési terv konzultációja során minél tágabb körben szólítsuk meg az erdélyi magyarokat, vállalkozókat, mindazokat, akik a szülőföldön tervezik saját és gyermekeik jövőjét – mondta Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője szombaton délután a brassói Reménység Háza tanácstermében, az RMDSZ helyi szervezetével közösen tartott vállalkozói fórumon.


Az oktatási intézmények jelentik a Brassó-Hunyad szórvány-együttműködés gerincét
2012.04.21. | Ifjúság , Brassó , Oktatásügyek , Hunyad

Az RMDSZ Brassó és Hunyad megyei szervezeteinek kezdeményezésére, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége együttműködésével szombaton délelőtt került sor a két megye szórványpartnerségének rendezvényeire.