1000 résztvevő és 100 szervező az eddigi legnagyobb és leglátványosabb RMDSZ Kongresszusán

2013.05.27. | 11. Kongresszus

fotó: Mihály László

Május 25-én, szombaton Csíkszeredában került sor a Romániai Magyar Demokrata Szövetség 11. Kongresszusára. A Csíkszeredai Sportcsarnokban zajló eseményt Kovács Péter, a Szövetség főtitkára ma délben így értékelte: „A Szövetség történetében ez volt az eddigi legnagyobb és leglátványosabb kongresszus: több mint hétszáz küldött, 169 sajtóképviselő, és 128 meghívott volt jelen a szombati rendezvényen, amely majd ezer fő résztvevőt jelent” - összegezte a kongresszusi biztos, majd hozzátette: „Hozzávetően száz munkatárs, önkéntes, technikai szakember vett részt a szervezésben, a helyszínen és az eseményt megelőző hetekben is. Munkájuk eredményességét abban lehet mérni, hogy a 11. RMDSZ Kongresszus különösebb problémák és bonyodalmak nélkül, sikeresen zajlott le.”

Kovács Péter hangsúlyozta, hogy az esemény vizuális és kommunikációs szempontból is formabontó volt, hiszen látványos színpadkép, infografikák, kisfilmek, zenei bejátszások színesítették a felszólalások közti időt. „791 és 2926 egyedi látogató követte online-közvetítésünket, valamint látogatta meg a szombati nap a honlapot. Az RMDSZ oldalára 43 hír és 80 fotó került fel, valamint 18 Facebook-bejegyzés született az esemény kapcsán” – számolt be a Főtitkárság vezetője.

Kovács Péter összefoglalója szerint egy sikeres rendezvényen vannak túl, amely során értékelték a Szövetség elmúlt két évét, és kijelölték a következő évek teendőit, irányvonalait néhány nagyon fontos témában elfogadott dokumentum, valamint az Alapszabályzat- és a Program módosításai által. „Ez a szombat munkanap volt az RMDSZ életében, egy dolgos, tettre kész szövetség sok munkával eltöltött kongresszusa, amelyen kijelöltük a következő két év, illetve a 2020-ig tartó időszak feladatait” – mérlegelt a kongresszusi biztos.

11. Kongresszus 11. Kongresszus 11. Kongresszus