12. Erdélyi Humorfesztivál: jó döntés volt a rendezvény kibővítése

2015.04.27. | Kolozsvár
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


12. Erdélyi Humorfesztivál: jó döntés volt a rendezvény kibővítése

Április 23–26. között Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Kézdivásárhelyen és Medgyesen került sor a 12. Erdélyi Humorfesztiválra az RMDSZ Főtitkárság és a Comedy Company szervezésében. A Humorfesztivált előválogató előzte meg, majd pénteken élőben is megmérkőztek a verseny legjobbjai. Április 25-én a kolozsvári gála műsoron Bodor László, az RMDSZ főtitkár-helyettese adta át a 2 ezer lejes díjat a verseny nyertesének, András Előd sepsiszentgyörgyi fellépőnek.

A rendezvénysorozat után Jakab Adorján főszervező elmondta idén a Szomszédnéni Produkciós Iroda tovább adta a szervezést egy új csapatnak, így 12 éves munkájuk eredményeként ki tudtak termelni olyan humoristákat, mint György Botond és Kun Zsolt, akik által meg tudták újítani a fesztivált.

 

„Az RMDSZ számára fontos, hogy a tehetségeket támogatva minden évben megszervezze az eseményt, és minden helyszínen szórakoztató műsort tudjon a közönség számára biztosítani. Az egyik nagyon pozitív dolog idén, hogy két év után újra nagyon erős mezőnyt tudtunk kialakítani a versenyben. Az elmúlt öt évben talán ez volt a legerősebb megmérettetés, és függetlenül attól, ki nyerte meg a Humorfesztivált, az a hét személy, aki pénteken fellépett, bármikor megállja a helyét a színpadon. Fontos, hogy lehetőséget adjunk ezeknek az embereknek a fejlődésre, akik ajánlásunkkal a jövőben sok rendezvényen kipróbálhatják magukat” – hangsúlyozta Jakab, majd hozzátette, 2012-ben Kolozsvár mellett Marosvásárhely is bekerült a körforgásba, majd rá két évre Kézdivásárhely, és idén Medgyes csatlakozott a rendezvényhez. „Nagyon jó döntésnek bizonyultak a bővítések, mert megerősítettek abban, hogy van erre igény, ezt pedig mindenképpen folytatni kell”– nyilatkozta a főszervező.

 

„Az elkövetkezőkben sokkal erdélyiesebbé szeretnénk tenni a Humorfesztivált, ugyanakkor sokkal fesztiválosabbá is, mert megmutatkozott a négy nap alatt, hogy az erdélyi humoristákra igény van, és a minőségi szórakozáshoz nem muszáj feltétlenül Magyarországról származzon a fellépő” – emelte ki György Botond. A Comedy Comany tagja hozzátette: „az elmúlt években folyamatosan más szemmel tekintettem az Erdélyi Humorfesztiválra: versenyzőként valamikor kihívást láttam benne, zsűriként büszkeséget éreztem, és az idei évben szervezőként főleg felelősséget érzek a rendezvény iránt”.

 

„Színvonalas versenynek és műsornak lehettünk tanúi, a fellépők kitettek magukért. Összegségében sikeres humorfesztivált tudhatunk magunk mögött, vendégünk volt: Beliczai Balázs, Tóth Edu, a Szomszédnéni Produkciós Iroda, Felméri Péter, az Open Stage és Zsók Levente. Nem lépünk ki a szervezői körforgásból, most, hogy vége a rendezvénynek, a jövőre vonatkozó újításokat időben ki szeretnénk dolgozni” – értékelte Kun Zsolt, a Comedy Company humoristája.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.