160 kisiskolás tanévkezdését segíti az RMDSZ Arad Megyei Szervezete

2015.09.03. | Oktatásügyek , Arad

160 kisiskolás tanévkezdését segíti az RMDSZ Arad Megyei Szervezete

Közel 160 magyar előkészítő osztályos kisdiák iskolakezdését támogatja tanszerekkel a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Arad Megyei Szervezete a 2015–2016-os tanévben. A De nehéz az iskolatáska! elnevezésű kezdeményezést az Pro Identitas Arad Egyesület segítségével bonyolítja le az érdekvédelmi szervezet.

A kezdeményezés része az RMDSZ beiskolázási kampányának, ez által is ösztönözni szeretnénk a magyar családokat, hogy az anyanyelvű oktatást válasszák gyermekeiknek. A helyi közösségek és tanintézményeink egymásrautaltsága egyben jövőnk záloga: csak akkor maradhat meg közösségünk, ha az új nemzedék anyanyelvén tanul, oktatásunkat úgy őrizhetjük meg, ha gyermekeinket magyar óvodába, iskolába íratjuk” – fogalmazott Faragó Péter, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke.

Az 50-60 lej értékű tanszercsomagokat a szülők és pedagógusok ajánlása alapján állították össze, a jövő hét folyamán pedig eljuttatják a megye településeire, hogy a kisdiákok a tanévnyitón átvehessék azokat.

A De nehéz az iskolatáska! akció keretében a borossebesi református egyházközségnél tartott fakultatív magyar órákra járó diákok is megkapják a régóta áhított törölhető mágneses iskolatáblát – ígérte Faragó Péter.