170 csomagot osztott ki az RMDSZ Hunyad Megyei Nőszervezete

2014.01.10. | RMDSZ Nőszervezet

170 csomagot osztott ki az RMDSZ Hunyad Megyei Nőszervezete

Decemberben az RMDSZ Hunyad megyei Nőszervezete is sikerrel kapcsolódott be az országos nőszervezet által kezdeményezett Mosolygó Karácsonyt! rendezvénysorozatba –  számolt be tegnap, Déván tartott sajtótájékoztatón Kung Gazda Kinga, a megyei nőszervezet elnöke és Takács Aranka, a nőszervezet országos alelnöke

. „Az országos program kétszáz településen zajlott, közel 39 ezer személy arcára sikerült jelképes karácsonyi csomaggal mosolyt varázsolni. A mozgalom célja kettős volt: hogy megajándékozzuk a rászorulókat, illetve, hogy a helyi és közösségi élet aktív résztvevőit összefogjuk, hogy közösen szervezzék a Mosolygó Karácsonyt! rendezvényeit” – nyilatkozta Takács Aranka.

„A tevékenységek során Déva és Vajdahunyad településekre jutottunk el, külön figyelmet szentelve a sokgyermekes családokra, idősekre, összesen 170 ajándékcsomag kiosztásával” – mondta el Kun Gazda Kinga.

Az elnök asszony az ősszel létrehozott nőszervezet eddigi rendezvényeit értékelve, beszámolt arról, hogy több száz résztvevőt tudtak megmozgatni megyeszerte. Az RMDSZ Hunyad megyei Nőszervezetének idénre tervezett tevékenysége széles területet ölel fel, többek között megerősítenék a Zsil-völgyi nőszervezetet, de fiatalok egészségügyi nevelését célzó programokat is terveznek.

,,2014 a közösségépítés éve lesz Hunyad megyében” – hívta fel a figyelmet Takács Aranka, majd az RMDSZ vajdahunyadi szervezetének elnökeként kiemelte, hogy elsősorban az információs társadalomban élő fiatalokat kell megszólítani, mint ahogy fel kell készülni az idei év legnagyobb politikai kihívására, a májusi európai parlamenti választásokra is. ,,A szórványban az egység követelmény, melynek teljesítése az eredményes munka feltétele” – tette hozzá Takács Aranka, aki említést tett arról is, hogy 2014. május 1–9-én ötödik alkalommal szervezik meg a Hunyad Megyei Magyar Napokat, valamint a Szövetség készül az RMDSZ megalapításának 25. évfordulójára is.

,,Jelenleg az egész megyét átfogó konzultáció zajlik, amely során önkénteseink a Hunyad megyei magyarság háromezer tagját keresik fel, felmérve, melyek a mindennapi gondok, kérdések, amelyek foglalkoztatják közösségünket. A konzultáció eredményét beépítjük a további tevékenységünkbe” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Takács Aranka.