2016-ban 42 alkotói ösztöndíjat hirdet meg az RMDSZ

2016.02.12. | Communitas

2016-ban 42 alkotói ösztöndíjat hirdet meg az RMDSZ

Irodalom, vizuális-, zene- és színházművészet, film és televízió területeken egy évre szóló ösztöndíjat hirdet meg harmincöt év alatti romániai magyar alkotóknak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. Idén 42 alkotói ösztöndíj kerül megítélésre havi 790 RON értékben. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázat lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

A pályázat célja az erdélyi magyar kultúrát gazdagító művek létrehozását ösztönző alkotói feltételekhez való hozzájárulás, a művészet társadalmi közmegbecsülésének kifejezésre juttatása.

A pályázati felhívás és az űrlap letölthető a Communitas Alapítvány honlapjáról (www.communitas.ro), illetve igényelhető e-mail-en, a communitas@rmdsz.ro címen. Leadási határidő: 2016. március 11., 16 óra (postabélyegző időpontja).

További információk itt érhetők el, illetve az Alapítvány munkatársainál a 0264-594570, 0723-250324, 0736-444437 telefonszámokon és a communitas@rmdsz.ro e-mail címen.