300 ezer lejjel több pályázati keretet hagyott jóvá a Kolozs Megyei Tanács

2017.04.01. |

300 ezer lejjel több pályázati keretet hagyott jóvá a Kolozs Megyei Tanács

Jóváhagyták a pénzügyi kereteket a kulturális, ifjúsági, sport és egyházi szervezetek nyílt pályázati kiírásaira a Kolozs Megyei Tanács március 31-i rendes ülésén. Az RMDSZ-frakció javaslatára mind a négy kiírás esetében növelték a keretösszeget, az eredeti javaslathoz képest.

A civil és ifjúsági szervezetek támogatására szánt összeget az eredeti tervezetben szereplő 200 ezer lejes keretről 500 ezer lejre sikerült megnövelni. Ez összesen 1 millió lejt jelent, melyet az ifjúsági és kulturális egyesületek rendezvényeinek támogatására szánunk” – tudtuk meg Vákár Istvántól, a Kolozs Megyei Tanács alelnökétől. Ugyancsak sikerült kiegészíteni a sportegyesületeknek szánt keretet is, így a sportklubok és akkreditált sportegyesületek tevékenységének támogatására 1,2 millió lejes támogatási keret áll rendelkezésre. Az egyházközségek szintén nyújthatnak be pályázatokat a Megyei Tanácshoz, csak úgy, mint az előző években. Idén 2 millió lejt osztanak majd szét az egyházi szervezeteknek.

A pályázatokat április 3-21. között kell benyújtani a Kolozs Megyei Tanácshoz. Az szükséges formanyomtatványokat a megyei tanács weboldaláról lehet letölteni, a www.cjcluj.ro/formulare/ címről.” – tette hozzá az alelnök, aki elmondta, hogy az idei évben a módszertan is módosult. Ebben a kiírásban lehetőség nyílik személyi költségek elszámolására is: a rendezvényhez kapcsolódó személyi kifizetések a projekt összköltségvetésének 10%-áig számolhatóak el. Ezáltal a megyei tanács nemcsak a rendezvényeket, de a szervezetek működését is tudja támogatni.