44 Maros megyei választott küldött az RMDSZ 11. Kongresszusán

2013.05.09. | Maros , Kongresszus

44 Maros megyei választott küldött az RMDSZ 11. Kongresszusán

Tegnap, május 8-án ülésezett a Maros megyei Területi Képviselők Tanácsa, melyen Kelemen Hunor Szövetségi elnök is részt vett, aki a legfontosabb politikai aktualitásokról beszélt: a régiók átszervezéséről és az alkotmány módosításáról.

Borbély László, a Szövetség politikai alelnöke hangsúlyozta, hogy nehéz év áll az erdélyi és Maros megyei magyarok előtt. „Fel kell készülnünk az Európai parlamenti választásokra és a 2016-os választásokra. A különböző régiókra úgy kell tekintenünk, hogy akár, a szórványban, akár a tömbmagyar vidéken szolidárisak vagyunk és odafigyelünk egymásra. Mindenkinek meg kell találni a helyét az RMDSZ-ben”- emelte ki a politikai alelnök.

„Sikerült elérnünk, hogy az RMDSZ frakciói erőt képeznek, mind a megyei, mind a marosvásárhelyi tanácsban. Minket megkerülni nem lehet. Ez egy olyan kiindulási alap, amire építhetünk”- mondta Brassai Zsombor az RMDSZ Maros megyei elnöke, aki a megyei politikai életről, viszonyokról beszélt.

A TKT igazolta a megyei RMDSZ-kerületek által delegált kongresszusi küldötteket. Maros megye 44 választott küldöttel vesz részt a május 25-i, csíkszeredai Kongresszuson.

A Kerületi Elnökök Konzultatív Tanácsa javaslatára a TKT elfogadott egy határozatot, melynek értelmében a Területi Állandó Tanács (TÁT) a szervezeti és önkormányzati testületek képviselői mellett kiegészült a mindenkori parlamenti szenátorokkal és képviselőkkel.