50%-os adócsökkentésben részesülhetnek a hegyvidéken működő kereskedelmi egységek

2013.03.26. | gazdaság , Mezőgazdaság
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


50%-os adócsökkentésben részesülhetnek a hegyvidéken működő kereskedelmi egységek

A hegyvidéken működő kereskedelmi egységek támogatását szorgalmazza Moldován József, az RMDSZ Hargita megyei parlamenti képviselőjének azon törvénymódosítása, amelyet március 26-án iktatott a Képviselőház. A szövetségi honatya által kezdeményezett és az RMDSZ frakciója által támogatott törvényjavaslat a hegyvidéken működő kereskedelmi egységek adómentesítését célozza a turistaszezonon kívüli időszakokban.

„Az adótörvény 285-ös cikkelyében az áll, hogy a Fekete tengeren és partján elhelyezkedõ kereskedelmi egységeket működtető jogi személyek mentesítve vannak az év 6 hónapjában az ingatlanadó befizetésétől. A törvénymódosító kezdeményezésemben, hasonlóan a tengerparti kereskedelmi egységekhez, a hegyvidéken működő vendéglátó egységek adómentesítésének bevezetését kérem a szezonon kívüli hónapokban” – részletezte Moldován József a kezdeményezés célszerűségét.

Az RMDSZ parlamenti képviselője kifejtette, hogy törvény szabályozza, hogy melyek azok az ingatlanok, amelyek besorolhatóak a hegyvidéken működő kereskedelmi egységek kategóriájába, amelynek alapján kevesebb adót kell fizetniük. „A hegyvidéki turizmust ellátó, jogi személyek által működtetett kereskedelmi egységek is 50 százalékkal kevesebb adót fizethetnének az ingatlanokra ezeken a vidékeken. Reméljük, hogy a kezdeményezést pozitívan véleményezi a szakbizottság és megszavazza a Parlament” – hangsúlyozta Moldován a törvénykezdeményezés elfogadásának menetét.

Továbbá az RMDSZ Hargita megyei képviselője kiemelte, hogy az adótörvény módosítása által rendkívül segítséget biztosítanának a kis- és középvállalkozásoknak, amelyek turizmus fejlesztését szeretnének folytatni a hegyvidékeken is.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.