A 2014-es állami költségvetés-tervezetet módosítanák a Szilágy megyei honatyák – 73 millió lejjel kérnek nagyobb összeget a Kormánytól

2013.11.20. | Szilágy
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A 2014-es állami költségvetés-tervezetet módosítanák a Szilágy megyei honatyák – 73 millió lejjel kérnek nagyobb összeget a Kormánytól

A 2014-es állami költségvetés törvénytervezetéhez nyújtanak be módosító javaslatokat az RMDSZ Szilágy megyei parlamenti képviselői Seres Dénes és Végh Sándor. A törvényhozók úgy vélik, hogy a Kormány által megszabott pénzkeret a jövő évi állami költségvetésből elégtelen a Szilágy megyei önkormányzatok költségvetésének kiegyenlítésére, a megyei és a községi utak javítására, illetve a szociális szolgáltatások finanszírozására.

„Módosító javaslatunkban kértük, hogy a Kormány által a jövő évre megszabott pénzkeretben a Szilágy megyei önkormányzatoknak ítélt 26 ezer lejt emelje meg 52 500 lejre annak érdekében, hogy az önkormányzatok költségvetését kiegyenlítése” – hangsúlyozta Végh Sándor, az RMDSZ Szilágy megyei szenátora.

 

Seres Dénes a továbbiakban ismertette, hogy a megyei és a községi utak javítása érdekében javaslatukban kérték, hogy a Kormány tervezetében szereplő 8000 lejes összeget, 12000 lejre emeljék.

 

„A hozzáadott érték- adóból származó bevételek megyei és helyi szinten hivatottak fenntartani és biztosítani az olyan szolgáltatásokat, mint például a tej és kifli, a fogyatékosok számára fenntartott otthonok illetve ezen intézmények alkalmazottainak fizetése” – ismertette Seres Dénes, az RMDSZ Szilágy megyei parlamenti képviselője, majd elmondta, hogy az általuk megfogalmazott módosítási javaslat felhívja a figyelmet arra is, hogy nem csak a megyei, hanem a helyi szinten is működtetett szociális otthonokat is finanszírozni kell a 23/2010 Kormányrendelet alapján.

A Szilágy megyei honatyák a módosító javaslataikban 73 millió lejjel kérnek nagyobb összeget, mint amit a Kormány jelenleg elkülönített a 2014-es állami költségvetésből Szilágy megyének. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.