A fiatalok dolga megismerni a világot és jobbá tenni azt

2014.05.19. | RMDSZ , Bihar , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A fiatalok dolga megismerni a világot és jobbá tenni azt

Fotó: Szőcs Lehel

"Ma azok az uniós országok a legsikeresebbek, ahol már tudják és tesznek is azért, hogy az oktatásba és egészségügybe fektessenek a legtöbbet. Azért dolgozunk, hogy ez az ország is tanuljon a sikeres tagállamoktól” – hangsúlyozta Sógor Csaba Szalárdon, ahol május 19-én egy délutáni programmal működő iskolaközpont átadásán vett részt.

A Bihar megyei településen 25 ezer euróból valósult meg az európai mezőgazdasági és vidékfejlesztési alapból egy délutáni oktatási intézmény, amely 50 gyerek befogadására alkalmas. A munkálatokat tavaly kezdték el, az épületet pedig majd szeptembertől veszik használatba a diákok.  "A fiataloknak az a dolguk, hogy minél többet tanuljanak magukról és az életről. Az a dolguk, hogy megismerjék a világot és esetleg jobbá tegyék azt. Az Európai Unió tudja, hogy a jövő a fiatalokban van. Ezért támogatja az iskolaközpontok létrehozását, de ugyanakkor azt is, hogy fiataljaink korlátlanul utazhassanak Európában és egymás kultúráját megismerve tanulhassanak” – magyarázta Sógor Csaba.

 

Az eseményen Cseke Attila parlamenti képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek azok a beruházások, amelyek miatt jelen kell lennünk az Európai Unióban. "Az elkövetkezendő generációk számára meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy itthon képzeljék el jövőjüket, ahhoz pedig nagyon fontosak az ilyen típusú fejlesztések” – hangsúlyozta Cseke Attila az európai parlamenti jelenlét fontosságát.  

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.