A hegyvidéken működő kereskedelmi egységek támogatását szorgalmazza az RMDSZ

2013.12.17. | gazdaság

A hegyvidéken működő kereskedelmi egységek támogatását szorgalmazza az RMDSZ

Az Adóügyi Törvénykönyv módosítására idén márciusban benyújtott szövetségi törvénymódosító javaslat pozitív fogadtatásáról tájékoztatott ma Moldován József, az RMDSZ Hargita megyei parlamenti képviselője. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség által megfogalmazott törvénymódosító javaslat a hegyvidéken működő kereskedelmi egységek támogatását szorgalmazza.

„Az adótörvény 285-ös cikkelyében az áll, hogy a Fekete tengeren és partján elhelyezkedő kereskedelmi egységeket működtető jogi személyek mentesülnek az év 6 hónapjában az ingatlanadó befizetésétől. A Szövetség a törvénymódosító kezdeményezésben, hasonlóan a tengerparti kereskedelmi egységekhez, a hegyvidéken működő vendéglátó egységek adómentesítésének bevezetését kéri a szezonon kívüli hónapokban” – részletezte Moldován József a kezdeményezés célszerűségét. A képviselő továbbá elmondta, hogy a Költségvetési, Pénz- és Bankügyi Bizottság jövőre az Adóügyi Törvénykönyv széleskörű módosítását tervezi, amelyben a Szövetség által benyújtott törvénymódosítás is be fog kerülni.

Továbbá az RMDSZ Hargita megyei képviselője kiemelte, hogy az adótörvény módosítása által rendkívül segítséget biztosítanának a kis- és középvállalkozásoknak, amelyek turizmus fejlesztését szeretnének folytatni a hegyvidékeken is.