A jövő rajtunk múlik – Kelemen Hunor két új zetelaki közösségi beruházás felavatásán

2014.10.16. | Székelyföld , Oktatásügyek , Infrastuktúra , Udvarhelyszék , államelnök-választás
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A jövő rajtunk múlik – Kelemen Hunor két új zetelaki közösségi beruházás felavatásán

Fotó: Tamás Ágnes

Fontos döntésekkor egy kisebbségi közösségben a gyakorlatiasságnak és nem az érzelmeknek kell felülkerekedniük – mondta Kelemen Hunor szövetségi elnök Zetelakán, ahol újonnan aszfaltozott utat és kisiskolásokat szolgáló új épület avatott fel a közösség október 16-án, csütörtökön. Az RMDSZ államelnök-jelöltje köszöntőbeszédében azt is hozzátette: minden egyes magyar ember döntése meghatározza a közösség jövőjét Romániában, ezzel a felelőséggel kell mindenkinek beleszólnia az országos közéleti ügyekbe. 

„Amikor legutóbb Zetelakán jártam, a közösség jövőbeli terveit vettük számba és azt is megpróbáltuk felvázolni, hogy ezeket mikor, hogyan és milyen eszközökkel tudjuk megvalósítani. Azok, akik megfogalmazták ezeket az álmokat, terveket, maguk mögött tudhatták a zetelaki embereket. Azért valósulhatott meg az, amit akkor elterveztek, mert az itt élők támogatták” – utalt Kelemen Hunor azokra a befektetésekre, amelyek hozzájárulnak a helyi közösség életminőségének javításához. „25 éve Szövetségünk ugyanazokat az értékeket képviseli, Romániában az egyetlen olyan politikai alakulat, amely nem változtatta meg irányát, identitását, céljait. Közösségünk támogatását kérjük, hogy a továbbiakban is megadassanak számunkra az érdekérvényesítés eszközei, és ott ülhessünk annál az asztalnál, amelynél a zetelakiak, a székelyföldiek, az egész romániai magyarság jövőjét eldöntik” – fogalmazott Kelemen Hunor, és hozzátette: Székelyföld és szórvány az elmúlt évtizedekben is egymásra volt utalva, és a november közepén kezdődő új korszakban is együtt kell haladnia a jogkövetelés és érdekérvényesítés útján.

 

„Zetelakiak mondták nekem nemrég, hogy történelmet írunk. Bár túlzásnak hangzik, valóban olyan befektetéseket valósítottunk meg, amelyek a lakosság életminőségének javításához hozzájárulnak. A gyermekek telerajzolták az új aszfaltburkolatot, mi pedig lassanként átrajzoljuk, szebbé tesszük a falusi tájat. És ez így van rendjén” – jelentette ki Nagy Attila, Zetelaka polgármestere, aki azt is hangsúlyozta, hogy a községben megvalósult két befektetés közösségi összefogással, a helyi, megyei és országos struktúrákban dolgozó  RMDSZ-es tisztségviselők együttműködése révén jött létre. 

Kelemen Hunor két új zetelaki közösségi beruházás felavatásán Kelemen Hunor két új zetelaki közösségi beruházás felavatásán Kelemen Hunor két új zetelaki közösségi beruházás felavatásán
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.