A jövő rajtunk múlik – Kelemen Hunor két új zetelaki közösségi beruházás felavatásán

2014.10.16. | Székelyföld , Oktatásügyek , Infrastuktúra , Udvarhelyszék , államelnök-választás

Fotó: Tamás Ágnes

Fontos döntésekkor egy kisebbségi közösségben a gyakorlatiasságnak és nem az érzelmeknek kell felülkerekedniük – mondta Kelemen Hunor szövetségi elnök Zetelakán, ahol újonnan aszfaltozott utat és kisiskolásokat szolgáló új épület avatott fel a közösség október 16-án, csütörtökön. Az RMDSZ államelnök-jelöltje köszöntőbeszédében azt is hozzátette: minden egyes magyar ember döntése meghatározza a közösség jövőjét Romániában, ezzel a felelőséggel kell mindenkinek beleszólnia az országos közéleti ügyekbe.

„Amikor legutóbb Zetelakán jártam, a közösség jövőbeli terveit vettük számba és azt is megpróbáltuk felvázolni, hogy ezeket mikor, hogyan és milyen eszközökkel tudjuk megvalósítani. Azok, akik megfogalmazták ezeket az álmokat, terveket, maguk mögött tudhatták a zetelaki embereket. Azért valósulhatott meg az, amit akkor elterveztek, mert az itt élők támogatták” – utalt Kelemen Hunor azokra a befektetésekre, amelyek hozzájárulnak a helyi közösség életminőségének javításához. „25 éve Szövetségünk ugyanazokat az értékeket képviseli, Romániában az egyetlen olyan politikai alakulat, amely nem változtatta meg irányát, identitását, céljait. Közösségünk támogatását kérjük, hogy a továbbiakban is megadassanak számunkra az érdekérvényesítés eszközei, és ott ülhessünk annál az asztalnál, amelynél a zetelakiak, a székelyföldiek, az egész romániai magyarság jövőjét eldöntik” – fogalmazott Kelemen Hunor, és hozzátette: Székelyföld és szórvány az elmúlt évtizedekben is egymásra volt utalva, és a november közepén kezdődő új korszakban is együtt kell haladnia a jogkövetelés és érdekérvényesítés útján.

„Zetelakiak mondták nekem nemrég, hogy történelmet írunk. Bár túlzásnak hangzik, valóban olyan befektetéseket valósítottunk meg, amelyek a lakosság életminőségének javításához hozzájárulnak. A gyermekek telerajzolták az új aszfaltburkolatot, mi pedig lassanként átrajzoljuk, szebbé tesszük a falusi tájat. És ez így van rendjén” – jelentette ki Nagy Attila, Zetelaka polgármestere, aki azt is hangsúlyozta, hogy a községben megvalósult két befektetés közösségi összefogással, a helyi, megyei és országos struktúrákban dolgozó  RMDSZ-es tisztségviselők együttműködése révén jött létre.

Kelemen Hunor két új zetelaki közösségi beruházás felavatásán Kelemen Hunor két új zetelaki közösségi beruházás felavatásán Kelemen Hunor két új zetelaki közösségi beruházás felavatásán