A jövőtök olyan lesz, amilyenné teszitek – Székelyudvarhelyi fiatalokkal beszélgetett Kelemen Hunor

2014.10.16. | Székelyföld , Ifjúság , Udvarhelyszék , államelnök-választás
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A jövőtök olyan lesz, amilyenné teszitek – Székelyudvarhelyi fiatalokkal beszélgetett Kelemen Hunor

Fotó: Tamás Ágnes

A politikában a legtöbb döntés olyan, hogy meg kell fontolni, kell rá egyet aludni, nem hasonlít az autóvezetéshez, amelyben akkor okozunk bajt, ha nem döntünk elég gyorsan – mondta Kelemen Hunor a székelyudvarhelyi fiataloknak ma, október 16-án délután, akik a Szabad Európa kávéházban arról faggatták az RMDSZ államelnök-jelöltjét, hogy miként lépett politikai pályára, hogyan tervezi az autonómia-statútumról való további kommunikációt, milyen történések várhatók a közéletben. „Előbb állatorvosnak tanult, aztán filozófiára iratkozott be, költő lett, majd rádiós szerkesztő, az élet pedig úgy hozta, hogy politikai pályára lépett. Ifjúsági szervezeti és minisztériumi munkák kapcsán többször is találkoztunk és hathatós segítséget nyújtott a G. Feszt szervezésekor, amikor tíz napon át kulturális eseményeket tartottunk Székelyudvarhelyen” – mondta a Szövetség államelnök-jelöltjéről Antal Lóránt, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke.

A fiatalok számára ma természetes az utazás szabadsága és az, hogy eljuthatnak a világ bármely pontjára – fogalmazta meg Kelemen Hunor azt az alapvető vonást, amely az ő nemzedékét a mostanitól megkülönbözteti, ugyanakkor azt is hozzátette: az ifjúságnak hozzá kell segítenie az idősebb generációt ahhoz, hogy megismerje az új nemzedékek prioritásait, hozzá kell járulnia a berögződések, előítéletek leépítéséhez. 

 

„Sokan közületek már jártasok a közösségépítésben. Ezért én arra bíztatlak benneteket, hogy a mindennapi munkán túl lássátok azt a távlati célt is, amelyért érdemes dolgoznotok, és amelyet, ha nem tévesztetek szem elől, akkor meg is tudtok valósítani. Aki a közélet iránt érdeklődik, közösségépítő emberré válik, tenni tud a kisebb vagy nagyobb közösségéért. Azért hangsúlyozom a közösség képviseletét és nem elsősorban a politika fontosságát, mert egy kisebbségi politikusnak ebben kell különbnek lennie egy többségi politikusnál” – jelentette ki Kelemen Hunor, aki arra kérte a fiatalokat, hogy osszák meg a jövőre vonatkozó elképzeléseiket, elvárásaikat. „A jövőtökhöz először is ti kelletek, rátok van szükség, mert nem tudunk és nem fogunk helyettetek dönteni, nektek is részt kell vennetek a közéleti történésekben” – bátorította hallgatóságát az RMDSZ államelnök-jelöltje, aki az autonómia-statútumról szóló kommunikációról azt mondta a fiataloknak: a Szövetségnek meg kell találnia azokat a magyarázatokat, amelyek révén ez az elképzelés egyszerűsített formában közel kerül hozzájuk.

 

„Nekünk fontos feladatunk az, hogy egyszerű és érthető szavakkal elmagyarázzuk, útmutatást nyújtsunk a magyarság legfontosabb törekvésének megértéséhez” – tette hozzá Kelemen Hunor.

 

A fiatalok kérdésére a szövetségi elnök elmondta, a Ciorbea-kabinet legfiatalabb államtitkáraként került a közéletbe. „1999-be éreztem úgy igazán, hogy érdekel a politika, ezért 2000-ben képviselőjelöltként indultam Hargita megyében. Nem készültem ennyire tudatosan a politikai pályára, mint ahogy nektek ma alkalmatok van erre” – mondta a szövetségi elnök, aki szerint hivatástudat nélkül, a közéletet pusztán karrierlehetőségként szemlélő politikus nem tud összetartani egy közösséget. 

Székelyudvarhelyi fiatalokkal beszélgetett Kelemen Hunor Székelyudvarhelyi fiatalokkal beszélgetett Kelemen Hunor Székelyudvarhelyi fiatalokkal beszélgetett Kelemen Hunor
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.