A képviselőket lenyűgözte Homoródfürdő

2012.03.27. | Hargita , Képviselőház
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hargita és Kovászna megyében tett háromnapos látogatást Antal István parlamenti képviselő meghívására a Képviselőház ipar és szolgáltatások szakbizottsága.

A politikusokból és szakértőkből álló csoport a fahulladék és vízi energia felhasználása mellett a turizmus helyzetéről is tájékozódott.

Az új turisztikai törvényt is az ipari bizottság tárgyalja, ezért a küldöttség tagjai látogatásuk során két turisztikai komplexumot is meglátogattak.

Mindkét helyen véleményeket, javaslatokat kértek a turizmusban érdekelt vállalkozóktól az új törvénnyel kapcsolatban. Az ojtozi látogatás után a homoródfürdői Lobogó panziót és környékét is megtekintették, s mint mondták, lenyűgözte őket az amúgy is színes szolgáltatási palettáját idéntől fedett úszómedencével bővítő komplexum. A honatyák szerint az új turisztikai törvény értelmében jó eséllyel pályázhat támogatásokra, hiszen ezután elsősorban azokat a vállalkozásokat karolja fel az állam, amelyek igyekeznek minél több szolgáltatással magukhoz csalogatni a turistákat.

Oana Manolescu bizottsági tag, aki az albán kisebbség képviselője is, úgy vélekedett: Parajd
vagy Tusnádfürdő mellett immár Homoródfürdő is méltán öregbíti a megye hírnevét, s ha a tábor
is megújul, a térség még vonzóbb lesz. Manolescu kijelentette, bizottságuk mindent megtesz, hogy
segítse a turizmusban érdekelt vállalkozókat, s reméli, sikerül véglegesen kiiktatni az országra jellemző bürokráciát, amely sok esetben szegi kedvét a beruházóknak. – A kollégák többsége sosem
járt felénk. Láthatták, hol tart a térség, s a konkrét megvalósításokon keresztül azt is, hogy az innovatív gondolkodásnak jó a táptalaja Székelyföldön – mondta Antal István. A képviselő elmondta, a politikusokat valósággal lenyűgözte a homoródfürdői komplexum, s főként az tetszett, hogy a befektető, Benedek Lukács maximálisan kihasználta a természet adta lehetőségeket – tette hozzá Antal István.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.