A kézdivásárhelyi RMDSZ sajtóközleménye

2012.06.07. | Önkormányzati választások , Kézdivásárhely

Nem akartunk provokálni

Tudomásunkra jutott, hogy a Magyar Polgári Párt mai rendezvényének szervezői attól félnek, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség szimpatinzánsai provokációra készülnek az esti kilenc órás eseményen.

Tudatjuk a Magyar Polgári Párt szervezőivel és polgármesterjelöltjével, hogy semmilyen provokációra nem készültünk, csupán arról volt szó, hogy fiataljaink – mint választópolgárok – elmennének megnézni a Charlie koncertet, mivel ők is rajongók. Annak érdekében, hogy elkerüljünk minden nemű nézeteltérést az MPP kampányrendezvényén – amit, biztos vagyok benne, hogy nem a mi szimpatizánsaink szítanának – az „RMDSZ-es fiatalok” nem vesznek részt a koncerteken.

Mindazonáltal fiataljaink vasárnap szavazni fognak annak érdekében, hogy többé ne fordulhasson elő a mostani helyzet, mely szerint nem tarthatunk kampányzárót abban az épületben, amelyet teljesen felújítottunk, és amelyben, hitünk szerint mindenkinek jogában áll rendezvényt szervezni. Nem kérdés számunkra, hogy Kézdivásárhelyen 2008-tól kezdődően a szégyen korszakát éltük, ezt a szégyent Rácz Károly ragasztotta városunkra, reméljük nem végérvényesen.

Kérünk minden kézdivásárhelyit és a városhoz tartozó települések lakóit, hogy támogasson Kézdivásárhely megújításában, becsületének visszaszerzésében és abban a meggyőződésünkben, hogy Kézdivásárhely többet érdemel!

István Zoltán, RMDSZ elnök
Kézdivásárhely, 2012. június 7.