A „Kimenő” Összművészeti Diákfesztiválra látogatott Moldován József

2013.04.15. | Kultúra , Gyergyó terület

Második alkalommal szervezte meg Gyergygyóalfaluban az Antropocentrum Egyesület a „Kimenő” Összművészeti Diákfesztivált 2013. április 10-13. között. Az esemény extrakurikurrális tevékenységek keretén belül biztosít különböző művészeti ágakban megnyilvánulási színtereket a magyar ajkú középiskolásoknak.

Moldován József parlamenti képviselő április 13-án látogatást tett a Gyergyóalfaluban megszervezett Összművészeti Diákfesztiválon.  A délutáni előadásokat követően a képviselő kifejtette, hogy nagyon fontosnak tartja a fesztivál fennmaradását, hiszen rendkívüli fejlődési, és tanulási lehetőséget nyújt a humán beállítottságú magyar diákoknak.

„A Kimenő olyan magas színvonalú intenzív szakmai képzés, amely régiónkban kevésbé vannak jelen. Mindezek mellett Gyergyóalfalu hírnevét is fényezi, hiszen a székelyföldi városokból, Erdélyből vagy akár külföldről érkezők olyan tapasztalatokat szerezhetnek itt, ami eltér a szokványos vidéki látogatásoktól” –fogalmazott Moldován József.

A képviselő a továbbiakban a fesztivál sokszínűségét hangsúlyozta, majd elmondta, hogy az ilyen és ehhez hasonló programok keretén belül a diákok betekintést nyernek különböző szakmák kulisszatitkaiba, amelyek számos esetben megkönnyítik a pályaválasztási döntéshozatalt.