A Kolozs megyei magyarok bizalma kötelez

2016.12.13. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A Kolozs megyei magyarok bizalma kötelez

Az eddigi munkánk, Kolozs megye problémáinak felgörgetése, az emberekkel való személyes találkozás meghozta gyümölcsét. Sikerült az emberekben tudatosítani a közösségi lét erejét, és együtt meg tudtuk mutatni azt, mire vagyunk képesek, ha összefogunk.

Az erdélyi magyarok bizalmának köszönhetően mostantól új csapat, több magyar parlamenti képviselő és szenátor dolgozik majd azon, hogy Erdélynek, az erdélyi embereknek biztos jövőt építsen.

Kolozs megyében több tízezer ember bízott meg bennünket azzal, hogy gyermekeiknek, unokáiknak, az egész régiónak élhető jövőt teremtsünk. Ez a bizalom bennünket kötelez.

Bukarestben fogunk dolgozni azért, hogy minden Kolozs megyei magyar gyermek anyanyelvén tanulhasson. A törvényhozás szintjén küzdünk tovább azért, hogy a nyelvi küszöböt 20%-ról 10%-ra csökkentsük, könnyebben érvényesítve ezzel nyelvi jogainkat.

Nemcsak magunknak, hanem más pártok szavazóinak, képviselőinek is megmutattuk közösségünk erejét. Megmutattuk, hogy nem lehet rajtunk átlépni, hogy egy olyan közösség vagyunk, amelynek a problémáit figyelembe kell venni, amely kiáll magáért.

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult az RMDSZ sikeres kampányához, de legfőképp azoknak jár köszönet, akik december 11-én szavazatukkal újra fellendítették az erdélyi magyar közösség erejét, akik ezzel is hozzájárultak Erdély jövőjéhez!

Bízom benne, hogy a végleges eredmények és a szavazatok visszaosztását követően az eddiginél is erősebb jelenléte lehet Kolozs megyének Románia parlamentjében.

Csoma Botond,

az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének elnöke

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.