A Kolozs megyei tanfelügyelőség ellen tiltakozik Csoma Botond és Székely Géza képzőművészeti tanár

2016.12.07. |

Tiltakozom azon embertelen és pedagógia-ellenes eljárás ellen, amellyel a Kolozs megyei tanfelügyelőség megszüntette az Apáczai Csere János Elméleti Líceum Képzőművészeti Osztályát!” – állt több transzparensen is a felirat ma délután Kolozsváron, a tanfelügyelőség épülete előtt. Székely Géza képzőművészet tanár több napja tartó tüntetéséhez szerdán Csoma Botond parlamenti képviselőjelölt és számos pedagógus hallgató is csatlakozott.

Székely Géza szerint az RMDSZ megyei szervezetének elnöke mindvégig kiállt az Apáczai líceum képzőművészeti osztálya mellett, elmondása szerint szívügyének érzi az iskola és a diákok sorsát, éppen ezért ilyen formában is kifejezi nem tetszését.

„Bízom benne, hogy hamarosan parlamenti képviselőként ennél sokkal többet is tehetek a magyar iskolákért, a magyar diákokért Bukarestben, a törvényhozás szintjén. Az Apáczai Líceum osztályának megszüntetése megengedhetetlen. Azért fogok dolgozni, hogy minden magyar gyermek anyanyelvén tanulhasson, bárhol is él Erdélyben” – nyilatkozta Csoma Botond.