A kormányzás az emberekért, a közösségért van – Kelemen Hunor székelyföldi polgármesterekkel találkozott Csíkkozmáson

2014.09.11. | Hargita , Kovászna , Infrastuktúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A kormányzás az emberekért, a közösségért van – Kelemen Hunor székelyföldi polgármesterekkel találkozott Csíkkozmáson

Fotó: Mihály László

„Székelyföld közel hetven települése új közösségi beruházásokra vagy munkálatok befejezésére kap támogatást a kormánytól. Kézzelfogható segítséget nyújtunk a jövőtervezéshez és az életminőség javításához. A kormányzás az emberekért, a közösségért van, ez az RMDSZ feladata” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök, miniszterelnök-helyettes Csíkkozmáson azon a találkozón, amelyen Hargita és Kovászna megye tanácselnökeit és polgármestereit tájékoztatta újabb fejlesztési alapok előirányzásáról.

A települések iskolák, óvodák, utak, ivóvíz- és csatornahálózat korszerűsítésére kapnak támogatást a kormány által működtetett Helyi Fejlesztési Program alapjaiból, új munkálatok elkezdésére és a már folyamatban lévők befejezésére.

 

Kelemen Hunor a polgármestereket arról is tájékoztatta, hogy ez a támogatás csupán egy része azoknak a településfejlesztésre előirányozott kormányzati alapoknak, amelyeket a Székelyföld az ősz folyamán megkap. Egy nehéz kormányzati időszak után költségvetés-kiegészítés várható még szeptember végén, amikor újabb települések is fejlesztési alapokhoz juthatnak.

 

Azzal, hogy Székelyföld településein folyik a munka, a jövőtervezés, bebizonyítottuk, hogy politikai figyelmet kell fordítani erre a vidékre, kormányzati alapokból kell támogatnunk településeinket. A beruházások által könnyebb lesz az életünk, javulnak az emberek és a családok életkörülményei” – fogalmazott az új fejlesztési alapok jelentőségéről Kelemen Hunor.

 

A csíkkozmási találkozón jelen volt Korodi Attila környezetvédelmi miniszter is, aki infrastrukturális pályázati lehetőségekről beszélt. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke ismertette a támogatáshoz jutott települések korszerűsítési terveit.Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.