A korrupció megfékezéséről értekezett Molnár András képviselőjelölt

2012.12.06. | Parlamenti választások , Temes

Szerdán délután tartotta utolsó politikai vitáját a december 9-i parlamenti választásokat megelőző időszakban a Temesvár Társaság. Az elmúlt egy hónapban heti rendszerességgel szervezett választási vitákon a jelöltek az országot érintő problémákra javasoltak megoldásokat, valamint saját elképzeléseiket mutatták be.

Szerdán, december 5-én a Temesvár Társaság a politikai korrupcióról tartott nyilvános választási vitát. Az RMDSZ Temes megyei szervezetének részéről Molnár András, a 4-es számú képviselői egyéni választókerület jelöltje vett részt. Molnár András elmondta, hogy a politikai korrupció csökkentése érdekében a központi intézmények decentralizációját kell szorgalmazni. „Romániában két állami hatóság küzd a korrupció ellen, az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság és az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség, e két intézmény hatáskörét bővíteni kell. Az RMDSZ mindig is a korrupció felszámolásának elszánt szorgalmazója volt, de nem ért egyet azzal, hogy a korrupció elleni küzdelem jogcímén olyan intézkedések szülessenek, amelyek által a jogállamiság, az alapvető emberi jogok csorbuljanak” - részletezte a fiatal jogász képviselőjelölt.