A Maros megyei RMDSZ Területi Állandó Tanácsának közleménye

2013.02.08. | Maros , RMDSZ
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A Maros megyei RMDSZ Területi Állandó Tanácsának közleménye

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének Területi Állandó Tanácsa (TÁT) a mai napon – 2013. február 8-án, pénteken – tájékoztatást kapott a marosvásárhelyi RMDSZ újjászervezési folyamatának helyzetéről.

A TÁT megállapította, hogy a médiában folyamatosan népszerűsített tagregisztrációs felhívás meghozta eredményét, így teljesült a feltétele a tisztújító és küldöttjelölő városi közgyűlés megszervezésének. Ezért a TÁT úgy döntött, határozata közzétételének időpontjában lezárja a tagregisztrációt, és 2013. február 12-én 18 órára összehívja a marosvásárhelyi RMDSZ közgyűlését, a Deus Providebit Tanulmányi Ház tanácstermébe (Rózsák tere 61. szám, bejárat a Sáros/Târgului utcából).

A TÁT határozatának értelmében a közgyűlésen az rendelkezik választói és választhatói joggal, aki a január 18-a és február 7-e közötti időszakban az RMDSZ Maros megyei szervezetének székházában regisztrált érvényes tagkönyvvel és állandó marosvásárhelyi lakhellyel rendelkezik. A közgyűlésen részvételi joggal rendelkező tagok személyre szóló értesítést kapnak a közgyűlés helyszínéről és időpontjáról. A közgyűlésnek hivatalból tagjai az RMDSZ marosvásárhelyi lakhellyel rendelkező parlamenti képviselői, megyei és városi tanácsosai.

A közgyűlésre jelentkező tagok személyi igazolvánnyal és tagsági könyvvel igazolják személyazonosságukat és részvételi jogukat. A TÁT határozata szerint a közgyűlés abban az esetben határozatképes, ha azon a helyi szervezet regisztrált tagságának ötöde (vagy legalább 50 tag) jelen van.

A közgyűlés megválasztja a marosvásárhelyi RMDSZ elnökét, ügyvezető elnökségét, választmányát, valamint ellenőrző és felügyelő testületeit, a marosvásárhelyi TKT-tagokat és kijelöli a megyei küldöttgyűlésre nevezett küldötteket.

 

RMDSZ Maros megyei szervezete
Területi Állandó Tanács

2013. február 8., MarosvásárhelyFigyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.