A marosvásárhelyi Párkány (Cornisa) negyed lakóival találkozott Vass Levente – prioritásként kell kezelnünk a fiatalok magyar identitásának erősítését

2016.11.29. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A marosvásárhelyi Párkány (Cornisa) negyed lakóival találkozott Vass Levente – prioritásként kell kezelnünk a fiatalok magyar identitásának erősítését

Az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltje hétfőn a marosvásárhelyi Vártemplom Bocskai-termében beszélgetett a Párkány sétánybeli RMDSZ-körzet tagjaival és a városrész lakóival. A Párkány sétány nevű körzet 25 éve folyamatosan működik, jól szervezett és számos önkéntessel dolgozik. A hétfői találkozón a választmányi tagok és lakók fontosnak tartották a fiatalok mozgósítását, az eddig az urnáktól távol maradó marosvásárhelyiek meggyőzését annak érdekében, hogy támogassák az összefogás listáját, az új Maros megyei képviselő- és szenátorjelölteket.

A találkozó résztvevői szerint az RMDSZ-nek prioritásként kell kezelnie a fiatalok magyar identitásának erősítését, és ehhez az anyanyelvű oktatás biztosítása mellett az értékeink, hagyományaink ápolását támogató kezdeményezésekre is szükség van a szórványban és a tömbmagyar településeken egyaránt.

Vass Levente elmondta, kezdeményezni fogja egy olyan, egész Erdélyre kiterjedő projekt elindítását, amely keretében az önkormányzatok, egyházak, iskolák felújíthatják népviseleteiket, és ahol a közösségek nem rendelkeznek a helyiek számára bérelhető viseletekkel, ott legyen lehetőség varratni. „Bukaresti munkám mellett azért is fogok dolgozni, hogy a népviseletek felújítására hozzáférhető támogatási lehetőségeket találjak, és ezekről tájékoztassam az önkormányzati vezetőket, egyházakat” – fogalmazott Vass Levente.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.