A mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából tájékoztató kampányt indít az RMDSZ Nőszervezete

2015.10.01. | RMDSZ Nőszervezet

Október 1-je, a mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából az RMDSZ Nőszervezete Erdély-szerte megszervezett tematikus eseményekkel, beszélgetésekkel, valamint online és nyomtatott formában terjesztett információs anyagokkal igyekszik felhívni az erdélyi magyar nők figyelmét a betegség súlyosságára, valamint a megelőzés és az időbeni felfedezés fontosságára.

Országunkban évente 10 000 nő esetében fordul elő mellrákos megbetegedés. Ezen ijesztő számadatot, illetve azt figyelembe véve, hogy az idejében felfedezett mellrák sok esetben gyógyítható, az RMDSZ Nőszervezete kiemelten fontosnak tartja, hogy a nők odafigyeljenek erre az őket érintő kérdéskörre. Ennek érdekében, megyei és helyi szervezeteink tájékoztató jellegű eseményeket szerveznek, amelyek keretén belül a hölgyek szakorvosokkal beszélgetve tudhatnak meg többet a témáról. Ugyanakkor, ez alkalomból egy szórólapot is kiadtunk, amely tartalmazza a mellrákról, valamint annak megelőzéséről szóló legfontosabb információkat, és amelyet megyei, területi szervezeteink segítségével minél tágabb körben terjeszteni fogunk az erdélyi magyar nők körében” – ismertette Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke. Hangsúlyozta: „a rendelkezésünkre álló eszközökkel arra szeretnénk buzdítani minden nőt, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a megelőzés érdekében, hogy hosszú és egészséges életet élhessen családja és közössége körében.

Az RMDSZ Nőszervezete által kiadott szórólap online változata a következő linken érhető el: http://bit.ly/1iNN0uI

A következő időszak eseményeiről még több információ a szervezet honlapján és Facebook oldalán található.

Legközelebbi rendezvények:

Csíkszereda: http://on.fb.me/1MIjwsw