A mi jelöltjeink a közösség jelöltjei

2012.11.04. | Ifjúság , Hunyad , Parlamenti választások

Önkénteseknek tartott előadást szombaton Winkler Gyula az RMDSZ Hunyad megyei elnöke, európai parlamenti képviselő Déván, ahol bemutatta a Szövetség parlamenti választási politikai üzenetét és az RMDSZ Hunyad megyei jövőképét.

Bizalom, biztonság, jövő – ismertette az RMDSZ politikai üzenetének kulcsszavait Winkler Gyula, kiemelve, igaz, hogy a kampányban a legfontosabb üzenethordozó a jelölt, de legalább olyan fontos szerep jut az önkénteseknek is, akik Hunyad megyében eljuttatják minden magyar emberhez az RMDSZ üzenetét. „Mindannyian ismeritek jelöltjeinket, és ez így is van rendjén, hiszen ők azért lettek jelöltek, mert már letettek valamit a közösség asztalára. Kipróbált, kezdeményező és megbecsült tagjai közösségünknek, ez is különböztet meg minket, RMDSZ-t a többi politikai párttól. A mi jelöltjeink a közösség jelöltjei azáltal, hogy az emberek bíznak bennük, értékelik a hosszú évek munkáját és eddigi elért eredményeiket” – hangsúlyozta Winkler Gyula.

A Hunyad megyei jelöltek közül jelen volt a két legfiatalabb, Takács Aranka vajdahunyadi és Kofity Zoltán hátszegi képviselőjelölt, valamint Pogocsán Ferdinánd, Kocsis Attila szenátorjelöltek és Dezméri István képviselőjelölt.

Winkler Gyula a Hunyad 2020 cím alatt elkészült jövőképpel kapcsolatosan ugyancsak három kulcsfogalmat ismertetett meg a fiatalokkal: tudásalapú gazdaság és társadalom, zöld gazdaság, emberközpontúság. „Stratégiánk arról szól, hogy melyik az az út, amelyen továbbmenve, Hunyad megye európai vidék lesz egy európai régióban, Erdélyben” – fogalmazta meg az Európa 2020 stratégiára épülő, Hunyad megyei jövőkép célját Winkler Gyula.

A Hunyad Megyei Magyar Ifjúsági Tanács (HUMMIT) szervezésében ezen a hétvégén a dévai Őzike szabadidős központban ifjúsági kampányfelkészítőt tartanak.  A negyven résztvevővel zajló, kétnapos rendezvény célja, hogy a jelöltek megismerkedjenek a megyei ifjúsági kampánycsapattal.