A minimális procedúrákat betartva, jövő héten vagy két hét múlva visszavonhatják a magyar elemi osztályosok románnyelv-oktatását hátrányosan érintő cikkelyt

2018.09.12. | Aktuálpolitika

Liviu Dragneatól azt kértem, hogy sürgősségi kormányrendelettel helyezzék hatályon kívül az augusztusi kormányrendeletnek azt a cikkelyét, amely káoszt okozott a magyar elemi osztályok románnyelv-oktatásában – nyilatkozta a PSD és a képviselőház elnökével való találkozót követően Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke átadta a különböző oktatási szervezetek és testületek által az elmúlt hetekben megfogalmazott szakmai anyagokat a Szociáldemokrata Párt elnökének, akitől gyors és hatékony megoldást kért a probléma rendezésére. „A PSD elnöke érveinket elfogadta, és megértette, hogy ez a cikkely méltánytalan, a tanügyminiszter lépése pedig meggondolatlan és butaság volt. Éppen ezért mihamarabb egyeztet a miniszterelnökkel, és gyors eljárással, a minimális procedúrákat betartva a jövő héten vagy két hét múlva a kormány asztalára kerülhet a rendelet, amely törli ezt a cikkelyt” – nyomatékosított a találkozót követően Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke abban bízik, hogy mihamarabb pont kerülhet a káoszt okozó cikkely eltörlésének végére.