A miniszterelnök Borbély Lászlóról

2012.04.05. | Aktuálpolitika
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A miniszterelnök Borbély Lászlóról

Mihai Răzvan Ungureanu, Románia miniszterelnöke ma délután interjút adott a Román Rádió híradójának, ahol bejelentette, hogy Borbély László  környezetvédelmi és erdészeti miniszter  ma délelőtt benyújtotta lemondását, amelyet a miniszterelnök el is fogadott.

Mihai Răzvan Ungureanu elmondta, Borbély László döntését követően a procedúra szerint a lemondás akkor válik hivatalossá, amikor megjelenik a Hivatalos Közlönyben. Ezt követően ideiglenes jelleggel a kormányfő átveszi a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium irányítását, egészen addig, amíg kinevezik az új minisztert.

“Borbély Lászlót nagyon régóta ismerem, eddig is nagyon jó barát, nagyon jó politikai partner volt és meg vagyok győződve róla, hogy a továbbiakban is kiválóan fogunk együttműködni, ő a parlamentben, az RMDSZ oszlopos tagjaként, én pedig a román kormány élén. Borbély László politikai karrierje során méltónak bizonyult magas rangú tisztségek betöltésére, és biztos vagyok benne, hogy jelen esetben is bebizonyosodik az ártatlansága.  Hangsúlyozni szeretném, hogy személyesen is nagyra értékelem a munkáját!” – mondta el a miniszterelnök.

Újságírói kérdésre válaszolva Mihai Răzvan Ungureanu elmondta, Borbély Lászlót olyan európai kaliberű politikusnak tartja, aki több kormányban, különböző minisztériumok élén bizonyította hozzáértését, és nemzetközi szinten is elismerést váltott ki.

“Borbély László egy olyan ember, akivel mindig szívesen találkoztam, szívesen beszélgettem. Hiányát az egész kormány érezni fogja” – hangsúlyozta Mihai Răzvan Ungureanu miniszterelnök.