A Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézetével közösen szervez konferenciát Biró Rozália az isztambuli keretegyezmény gyakorlatba ültetéséről

2018.09.12. | Képviselőház

Az RMDSZ Nőszervezete és a parlament alsóházi külügyi bizottságának elnökének célja olyan uniós gyakorlatok és tapasztalatok összegyűjtése, amelyek segítik a külügyi bizottságon belül működő multiszektoriális munkacsoportot, hogy hatékonyabban ültethesse gyakorlatba az isztambuli keretegyezményt Romániában.

Kiemelten fontos, hogy az Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézetével, az EIGE-vel közösen szervezhetjük meg a konferenciánkat. Az a célunk, hogy értékes szakmai tapasztalatcserét folytassanak az EIGE képviselői és a nemzeti döntéshozók olyan Európai Uniós módszerekről, eszközökről és bevált gyakorlatokról, amelyek a nők elleni erőszak visszaszorítását és megszüntetését, valamint a nők és férfiak közötti bérkülönbségek csökkenését eredményezik” – taglalta a szenátor.