A nők együtt keresik a megoldásokat a szociális kérdésekre Beszterce-Naszód megyében

2013.10.25. | Beszterce , RMDSZ Nőszervezet

Csütörtökön, október 24-én, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei Nőszervezetének és a Láncszem Nőegyletnek a közös szervezésében beszélgetésre került sor a besztercei magyar házban, „Nyugdíj- és szociálpolitika” témakörben.

A találkozót megelőzően a megyei nőszervezet egyeztető gyűlést tartott, melynek keretén belül Hegedüs Csillával, az RMDSZ Országos Nőszervezetének alelnökével áttekintették az elmúlt három hónap megvalósításait, továbbá különböző szervezési kérdéseket és az elkövetkező időszakra tervezett eseményeket beszélték meg.

Ezt követően, a széles körben meghirdetett tematikus találkozón az RMDSZ kultúráért felelős főtitkár-helyettese röviden bemutatta a nemrégiben megalakult RMDSZ Nőszervezetét a jelenlevőknek, kihangsúlyozva: „A női szervezet egy nyitott szervezet, mely minden olyan aktív, tevékeny hölgyet szívesen lát, aki az ország bármely pontján tenni akar a magyar közösségért”.

A továbbiakban a résztvevő hölgyek azokról a szociális kérdésekről, illetve közösségépítő problémákról osztották meg tapasztalataikat a meghívottal, melyekkel a helyi és megyei magyarság küszködik. Többek között beszámoltak arról, hogy kevesen vesznek részt a kulturális rendezvényeken, egyre kevesebb a magyar gyerek, és nincs, aki összefogja azokat az édesanyákat, akik tevékenykednének a közösségért. Kiemelték, hogy ezeket a tényeket is figyelembe véve, szükség van az RMDSZ Nőszervezetének munkájára, amellyel, valamint az egyházak női szervezeteivel együttműködve sok rászorulón segíthetnek, ugyanakkor olyan közös programokat tudnak kidolgozni, amelyek a besztercei magyarok gondjait enyhíteni hivatottak.