A Nőszervezet fontos szerepet tölt be Szövetségünk életében

2014.05.09. | Kovászna , RMDSZ Nőszervezet , európai parlamenti választások

A Nőszervezet fontos szerepet tölt be Szövetségünk életében

Fotó: Bethlendi Tamás

A nők családban, közösségben betöltött szerepét hangsúlyozta Winkler Gyula csütörtök este a kovásznai RMDSZ Nőszervezetének alakuló ülésén, amelyen több mint negyven hölgy vett részt. "Ahogy a nőknek fontos szerep jut közösségeink, családjaink életében, úgy az RMDSZ Nőszervezete is fontos a Szövetség tevékenységében, együtt tudunk erősek lenni, együtt tudunk minél szélesebb területen a közösség érdekében dolgozni" – fogalmazott az EP-képviselő, kiemelve, örül annak, hogy nem egy formális szervezkedésről van szó, hanem valós helyi kezdeményezésekből összeálló mozaik, éppen ezért őszinte támogatója a Nőszervezetének.

Tavasszal Brüsszelben vendégül látta a Nőszervezet országos elnökségét, támogatva kapcsolatfelvételüket a kereszténydemokrata Európai Néppárt nőszervezetével. "Mi, Erdélyben a hagyományos családmodellt, a keresztény értékrendet követjük, ez ma már Nyugaton eltűnőben van, nekünk ez is a feladatunk, hogy Brüsszelben kiálljunk értékeink mellett. Ezek a mi gyökereink, amelyek meghatározzák döntéseinket a legkülönbözőbb élethelyzetben is” – mondta el Winkler Gyula, aki Hunyad megyei RMDSZ elnökként reményét fejezte ki, hogy a háromszéki és hunyadi nőszervezetek is ugyanúgy megtalálják a közös hangot, ahogy az ifjúsági és egyházi szervezetek, ugyanis többek között az ilyen együttműködések révén vált gazdaggá és tartalmassá a Székelyföld-szórvány partnerség.

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke köszönő oklevelet adott át minden alapító tagnak, míg Winkler Gyula az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete által frissen megjelentett, Európai ízek – A székelyek kedvencével című szakácskönyvvel lepte meg a hölgyeket, a kötet uniós tagországok és Székelyföld gasztronómiájából nyújt ízelítőt, de az adott ország adatait és a területén levő autonómiaformát is megtalálható benne.

Az alakuló ülésen jelen volt dr. Tatár Márta megyei tanácsos, Bálint Margit, az országos Nőszervezet külügyi titkára, Márton Árpád parlamenti képviselő, Thiesz János polgármester. A hölgyek a Kovászna Városi Nőszervezet elnökének Bodó Enikő vállalkozót választották meg.

Winkler Gyula a Kovászna Városi Nőszervezet alakuló ülésén Winkler Gyula a Kovászna Városi Nőszervezet alakuló ülésén Winkler Gyula a Kovászna Városi Nőszervezet alakuló ülésén