A politikának a fiatalokról, a jövőről kell szólnia – ifjúsági kérdéseket érintő programot fogadott el az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége

2015.06.11. | Ifjúság

Ifjúsági programot fogadott el a hét folyamán az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége. A Geréd Imre ügyvezető alelnök által benyújtott tervezet a fiatalok igényeinek felmérését, az ifjúsági szervezetekkel folytatott folyamatos konzultációt célozza meg.

A Rólad szól! elnevezésű programunkkal a középiskolások és egyetemisták számára egy interaktív konzultációs kezdeményezést indítunk, amellyel a fiatalok igényeit mérjük fel. Emellett szeretnénk az országos ifjúsági szervezetekkel is rendszeresen konzultálni” – fogalmazott Geréd Imre a tervezet ismertetése kapcsán. Kiemelte: az Európai Néppárt ifjúsági szervezet (YEPP) mintájára elkészítenek egy munkahelyteremtéssel, a fiatalok itthon tartásával és az adócsökkentéssel foglalkozó programot is. „Ez a kezdeményezés a fiatal vállalkozókat célozza meg, az ő igényeiket figyelembe véve szeretnénk jelezni a döntéshozók felé a hibásan működő rendszereket, ezáltal olyan változásokat eszközölni, amelyek következtében a fiatalokat az itthon maradásra ösztönözhetjük. Továbbá a külkapcsolatok ápolása és a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros projekt is komoly hangsúlyt kap a munkában” – tette hozzá az ügyvezető alelnök.

Geréd Imre rámutatott, az ifjúsági alelnöki tisztség létrehozása jelzésértékű az RMDSZ részéről a MIÉRT irányába, ugyanakkor megköszönte az ifjúsági szervezet támogatását is, hogy őt javasolták a feladatkörre.

A politikának a fiatalokról, a jövőről kell szólnia. A megújuló Szövetségben adott volt egy pozíció, amely az elkövetkező négy évben kizárólag az ifjúsággal foglalkozik, a MIÉRT elnöki testülete pedig úgy döntött, hogy igényt tart erre. Fontos volt, hogy egy olyan fiatalt támogassunk, aki már bizonyított, és aki az érdekeinket megfelelőképpen tudja képviselni. Így esett a választásunk Geréd Imrére” – emelte ki Antal Lóránt, a szervezet elnöke, aki azt is hangsúlyozta, hogy a megújuló, Kolozsvár központú MIÉRT-nek küldetése a fiatalokat bevonni a szervezet működésébe, hiszen csak így lehet igazán fiatalos, trendi a Magyar Ifjúsági Értekezlet. „Egy ifjúsági szervezetnek elsődleges feladata a segítségnyújtás az információhoz való hozzáférésben: fel kell hívni a figyelmet a lehetőségekre, és segíteni kell a fiatalokat, hogy ezeket kihasználják!” – érvelt Antal Lóránt.