A Román Labdarúgó Szövetség sajnálatosnak nevezi a válogatott csapat mérkőzésén történt magyarellenes megnyilvánulást

2013.04.03. | RMDSZ , Kisebbségvédelem , Diszkrimináció , Jogi ügyek

A Román Labdarúgó Szövetség levélben válaszolt az RMDSZ Mikó Imre kisebbségi jogvédelmi szolgálatának azon felszólítására, amelyet a Szövetség a román labdarúgó válogatott, március 26-i, amszterdami meccsén történt atrocitás kapcsán fogalmazott meg, amely során román szurkolók egy csoportja diszkriminatív feliratot függesztett ki.

„A Román Labdarúgó Szövetség az RMDSZ Főtitkárságára eljuttatott levelében Kassai Adalbert főtitkár sajnálatos esetnek nevezi a holland-román mérkőzésen történteket, amelyet a szervezők és a rendfenntartók előzetes, körültekintő óvintézkedései sem tudtak megfékezni”- jelentette be ma délben Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

„A futball szövetség válaszában kiemeli, hogy elítéli és tiltja a sporteseményeken megnyilvánuló szélsőséges viselkedést, valamint biztosított minket arról, hogy a partnerség és a jó együttműködés szellemében, a továbbiakban is mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ehhez hasonló, magyarellenes retorikát megfékezzék" - hangsúlyozta Kovács Péter főtitkár, majd hozzátette: az RMDSZ méltányolja a Román Labdarugó Szövetség válaszát és a magyarellenes megnyilvánulásokkal szembeni korrekt álláspontját.