A sikeres nők tapasztalata érték a közösség számára – Sikeres Nők Iskolája Csíkszeredában

2015.06.07. |

Az RMDSZ Csíki Nőszervezete június 6-án, szombaton második alkalommal szervezte meg a csíkszeredai Sikeres Nők Iskoláját.

Az idei iskola meghívottait, résztevőit házigazdaként Lőrincz Csilla, a Csíki Területi Nőszervezet elnöke üdvözölte. Beszédében elmondta: „Mindennapjaink bizonyítják, hogy nemcsak erős vezetőkre, de erős közösségre is szükség van – mind a gazdaság, mind az oktatás és egészség terén is.” Az elnök ugyanakkor rámutatott: az élet különböző területein dolgozó, alkotó előadóink élettapasztalatai, sikerei értéket jelentenek, amelyet a közösségnek meg kell becsülnie, és amelyből építkezni kell. Ezért arra kérte a tavalyi és idei iskola előadóit, legyenek a nőszervezet partnerei a továbbiakban is, legyenek a szervezet konzultatív testülete, akiknek a véleményét a közösséget érintő fontos kérdésekben kikérhetik.

Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke arról beszélt, hogy eddigi tapasztalatai szerint az lesz sikeres, aki hisz a céljaiban, aki akar, aki nem adja fel. A területi elnök a jövő évi önkormányzati választások kapcsán elmondta: több nőre lenne szükség a helyi közéletben is, ezért arra buzdítja azokat a nőket, akikben van kellő tenni akarás és elkötelezettség a köz ügyei iránt, hogy vegyenek részt a helyi döntések meghozatalában is.

Bíró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke videóüzenetben hívta fel a résztvevők figyelmét arra, hogy ahhoz, hogy a nők sikeresek legyenek, csak akarat és hit szükséges, mert tehetségük mindenképpen van hozzá. „Mindannyiunkban ott a lehetőség. Ezért arra kérlek, a Sikeres Nők Iskolájában elhangzottakat mint elemózsiás táskába való cipót vigyétek haza” – üzente az elnök.

Csóti Emese, a Nőszervezet ügyvezető elnöke az elmúlt időszak személyes és nőszervezeti tapasztalatai kapcsán elmondta: a nők magánéletben és szakmai téren szerzett tapasztalatai nem kizárják, hanem kiegészítik egymást.

A Sikeres Nők Iskolájának idei előadói Balázs Melinda Erzsébet (Zsóka) nevelő, központvezető, Ferencz Angéla kulturális menedzser, Luka Szabó Katalin vállalkozó, Máthé Klára műépítész, tanár, Nagy Emese kézműves vállalkozó, Simon Éva vállalkozó, Szőcs Ramóna vállalkozó, Dr. Tar Gyöngyi intézményvezető, belgyógyász főorvos, nephrológus szakorvos, Tófalvi Éva sílövő, illetve Márdirosz Ágnes színművész és Forró Gyöngyvér sajtótanácsos voltak. Az előadók színes, olykor megható, de a humort sem nélkülöző élettörténetei számos tanulságot hordoztak, inspiráló és motiváló útravalót nyújtottak a résztvevőknek.